Οριακή άνοδος 0,22% στο Χρηματιστήριο

Οριακή άνοδος 0,22% στο Χρηματιστήριο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίαση ήπιων τόνων ήταν αυτή της Παρασκευής –αν εξαιρεθεί η… σύντομη ανάσταση της αγοράς από μια λάθος εντολή στις τράπεζες, η οποία και αποκαταστάθηκε–, σε μια εβδομάδα όπου το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ακραίες διακυμάνσεις, κατάφερε να κρατήσει τα «κεκτημένα» των 930 μονάδων και υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2015, συντηρώντας δυνάμεις για τη συνέχεια. Η επόμενη εβδομάδα έχει κάποια νέα που μπορούν να δώσουν περαιτέρω «καύσιμα» αλλά και συναλλακτική δραστηριότητα, όπως η προγραμματισμένη πρώτη ανακοίνωση για το έτος από τη Fitch, στις 24 του μηνός, για το αξιόχρεο της χώρας, λίγες μέρες πριν από την έλευση στελεχών της στην Αθήνα για την παρουσίαση των προοπτικών της οικονομίας και των τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 934,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 64,96 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,33%, η μεσαία κεφαλαιοποίηση έκλεισε στο +0,28%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 879,62 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,15%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης στο +2,51%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μια λάθος εντολή πώλησης στη μετοχή της Alpha Bank, στο 1,76 ευρώ από 1,86 ευρώ όπου διαπραγματευόταν εκείνη τη στιγμή, και λίγο πριν από τη λήξη των παραγώγων, προκάλεσε μικρή αναταραχή στην αγορά και πρόσκαιρη «βουτιά» στη μετοχή της συστημικής τράπεζας, η οποία ωστόσο αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Στάση «θετικής» αναμονής έδειξε η εγχώρια αγορά την εβδομάδα που πέρασε, καθώς δεν έχει τον δυναμισμό να κατακτήσει νέα επίπεδα και οι εμπλεκόμενοι κάνουν περισσότερο συντήρηση δυνάμεων μέχρι το επόμενο «μεγάλο» νέο, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Επί του παρόντος, οι αποτιμήσεις φαίνονται γεμάτες με βάση τα όσα είναι ήδη γνωστά και ενδεχομένως η επενδυτική κοινότητα να επιθυμούσε ένα τσεκάρισμα των προσδοκιών με την πραγματικότητα. Αυτό θα συμβεί με την ανακοίνωση των πρώτων ετήσιων αποτελεσμάτων, τα οποία δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή