Απόφαση ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία Ε.Δ.

Απόφαση ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία Ε.Δ.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι ο νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) μετά τη χθεσινή απόφαση που έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Φλώρος, διοικητής μέχρι τώρα της Α΄ Στρατιάς, αναλαμβάνει στη θέση του πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος και αποστρατεύεται μετά ένα χρόνο ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε, επίσης, την αντικατάσταση των αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία Στρατού (ΓΕΣ) και Ναυτικού (ΓΕΝ). Νέος αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος μέχρι χθες ήταν διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Ο κ. Λαλούσης αντικαθιστά τον Γιώργο Καμπά, ο οποίος ολοκλήρωσε έναν χρόνο στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ. Στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο οποίος και αποχωρεί από το αρχηγείο του Στόλου.

Ο κ. Πετράκης αντικαθιστά τον Νίκο Τσούνη, ο οποίος έκλεισε κύκλο τριών ετών στην αρχηγία του ΓΕΝ. Το ΚΥΣΕΑ, αποφάσισε, επίσης, την παραμονή του αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη, στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει περάσει από σειρά επιτελικών θέσεων με εμπειρία που παραπέμπει και στον διακλαδικό ρόλο που αναλαμβάνει. Πριν από την Α΄ Στρατιά, ο κ. Φλώρος ήταν υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ (2017-19), ενώ για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε αναλάβει και επιτελάρχης.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ως υποστράτηγος διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων, ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του μεταναστευτικού-προσφυγικού θέματος από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ. Προηγουμένως είχε τοποθετηθεί ως διευθυντής επιχειρήσεων του ΓΕΣ (2014-15), και διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή