Ανήλικοι στο Κοινοβούλιο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα προοδευτικός και νουνεχής πολιτικός θα μπορούσε να φέρει αντιρρήσεις στην πρόταση του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το έκαναν δύο αρχηγοί μικρών λαϊκιστικών κομμάτων, οι κ. Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης, οι οποίοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς διά της τηλεόρασης. Ο ένας, αν και φαλακρός, έχει το μαγικό φίλτρο για την τριχοφυΐα και ο άλλος τη μαγική συνταγή για έξοδο από την κρίση.

Για τον πρώτο δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού έφτασε να πουλάει αυθεντικές, χειρόγραφες επιστολές του Ιησού. Ο δεύτερος είναι πιο φαντεζί. Εφτασε να πουλάει το σύμβολο του σύγχρονου αντιναζιστικού αγώνα, τη χαροκαμένη μάνα, από χέρι χρυσαυγίτη, κ. Μάγδα Φύσσα.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε σχετικώς: «Κλείνουμε δεκαετία από τη χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού. (…) Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης. Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο εκτός από τη Μάγδα Φύσσα. Τη γυναίκα που, χωρίς να το έχει προσπαθήσει, χωρίς να το έχει επιδιώξει, σηκώνει στους ώμους της τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον του αυταρχισμού, εναντίον του φασισμού, εναντίον της μισαλλοδοξίας» (16.1.2020).

Αξιοπρεπής η κ. Φύσσα, που εν αγνοία της έγινε υποψήφια, ανταπάντησε ότι «πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ…» Το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, ανταπάντησε ότι ψιχαλίζει, κι αυτό είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τη δημοκρατία. «Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα…»

Σταθήκαμε ιδιαίτερα στον κ. Βαρουφάκη, και ουχί στον ομότεχνό του κ. Βελόπουλο, διότι ο τελευταίος στοίχισε σε κάποιους αφελείς μερικές δεκάδες ευρώ. Ο πρώτος στοίχισε σε όλους μας μερικές δεκάδες δισ. ευρώ, αφού ο τέως πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας τον εμπιστεύτηκε να κάνει την διαπραγμάτευση με τα πουκάμισα έξω. Κάπως έτσι, με μπλόφες και προσπάθειες εντυπωσιασμού των ιθαγενών, η χώρα κατρακύλησε στο χείλος του γκρεμού και, για μην συμβεί η ολοκληρωτική καταστροφή, συμφωνήθηκε ένα αχρείαστο μνημόνιο, ενώ οι τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιήσαμε με το υστέρημά μας, ακόμη δεν λένε να συνέλθουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή