ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

* Ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για οικονομία, Τουρκία, East Med - Συνέντευξη του Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιεν, επικεφαλής Εθνικής Ασφαλείας, στην «Κ». 

* Το γαλλοτουρκικό ραντεβού του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» με το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβουζ» στην Κυπριακή ΑΟΖ .

* Ο ΑΦΜ γίνεται ο νέος αριθμός ταυτότητας - η βάση της ψηφιακής υπογραφής κάθε πολίτη για τις σχέσεις του με το ελληνικό κράτος.

* Το τετ α τετ στο Λυκαβηττό που έκρινε την επιλογή Σακελλαροπούλου - Δικαστικός, ισχυρή προσωπικότητα, γυναίκα ,το προφίλ της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

* Τα δύο μέτωπα της κυβέρνησης και η στρατηγική του Μαξίμου. Προτεραιότητα στο μεταναστευτικό και τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης .

* «Σκληρό ροκ» εναντίον «συναίνεσης» στον ΣΥΡΙΖΑ. Δύο τάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις σχέσεις με την κυβέρνηση.

* Νέο σύστημα επιλογής στελεχών στην παιδεία- Αφορά 20.000 εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν διοικητικές θέσεις.

* Χρηματοδότηση ΑΕΙ και με κριτήρια επίτευξης στόχων. Κίνητρα για την βελτίωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

* Αυξήσεις από 12 έως 252 ευρώ στις συντάξεις. Ωφελημένοι από το νέο ασφαλιστικό όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

* Τα τεκμήρια διαβίωσης φεύγουν τα ηλεκτρονικά βιβλία έρχονται.

* «Οι φυλακές θα πάψουν να είναι ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης.» Η γενική γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου μιλάει στην «Κ» .

* Μεταναστευτικό- σε αδιέξοδο οι επιστροφές στις χώρες προέλευσης.

* «Ευχαριστούμε, τώρα μόλις σώσατε μία ζωή». Η διαρκής προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για να αυξηθούν οι εθελοντές αιμοδότες.

* Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους από ατμοσφαιρικούς ρύπους - το σύγχρονο νέφος των μικροσκοπικών σωματιδίων.

*Δυσκολεύονται να βρουν την ...πρίζα οι Έλληνες οδηγοί. Όνειρο θερινής νυκτός παραμένει η εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης στα ΙΧ.

* Ο μακρύς χειμώνας των Κούρδων. Οδοιπορικό του Μπερνάρ- Ανρί Λεβί στους κουρδικούς πληθυσμούς της Συρίας ,του Ιράκ και του Ιράν.

* Το άγνωστο τίμημα της ανεξαρτησίας του Χάρι και της Μέγκαν μετά την έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ στα σχέδιά τους.

* Στα χαρακώματα οι γερουσιαστές ενόψει της δίκης του Προέδρου Τραμπ.

* «Στη Σαλαμίνα κρίθηκε η Ιστορία της Δύσης. Αν οι Έλληνες είχαν υποταχθεί στους Πέρσες δεν θα είχε ριζώσει η δημοκρατία». Στο «Γεύμα με την Κ» , ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Κώστας Μπουραζέλης.

* ΙΣΤΟΡΙΑ. Οι πρώτοι μήνες της Μεταπολίτευσης και η αποκατάσταση της νομιμότητας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ