Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά

Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω πάντα να προσεγγίζω το τέλειο», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το πρώτο του παιχνίδι για το εφετινό Aυστραλιανό Oπεν. Και σχεδόν το πέτυχε. Με εκατοντάδες Ελληνες στις κερκίδες, ο πρωταθλητής του τένις νίκησε τον Σαλβατόρε Καρούσο με 6-0, 6-2, 6-3 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Αρκετές ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης το πάρκο της Μελβούρνης είχε γεμίσει από γαλανόλευκες σημαίες. Oταν ο τενίστας μας μπήκε στο κλειστό γήπεδο «Margaret Court Arena» ένιωσε σα να αγωνίζεται στην Ελλάδα, καθώς το κλίμα θύμιζε αναμέτρηση της εθνικής ποδοσφαίρου και, μάλιστα, την… ένδοξη εποχή. Η εξέδρα είχε «ντυθεί» στα γαλανόλευκα και συνθήματα «δανεισμένα» από ομαδικά σπορ δονούσαν την ατμόσφαιρα. Μάλιστα, ο 21χρονος όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας ζήτησε από τους υποστηρικτές του να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό. «Θα την περιέγραφα ως μία ποδοσφαιρική συμπεριφορά που θα έπρεπε να μείνει στο ποδόσφαιρο και να μην πηγαίνει στο τένις», υπογράμμισε. 

Στο παιχνίδι με τον Καρούσο, ο πρωταθλητής μας από τα πρώτα λεπτά έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και ότι έχει ως στόχο να διεκδικήσει το πρώτο Γκραν Σλαμ της καριέρας του. Οι δύο τενίστες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι το 2017, αλλά τότε είχε επικρατήσει ο Ιταλός.  

Στον δεύτερο γύρο ο 21χρονος θα βρει απέναντί του έναν γνώριμο από τα… παλιά. Θα αντιμετωπίσει αύριο τον Φίλιπ Κολσράιμπερ. Θα είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο αθλητών. Τις πρώτες δύο φορές (Ντουμπάι και Στοκχόλμη) ο Τσιτσιπάς είχε υπερυσχύσει. Ο 36χρονος Γερμανός βρίσκεται στην 79η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ το 2012 είχε φτάσει μέχρι τη 16η. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 7-6, 6-2, 2-6, 6-1 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο για 14η σερί χρονιά.

Η Μαρία Σάκκαρη αναμένεται να αρχίσει σήμερα την προσπάθειά της στο Οπεν της Αυστραλίας. Το παιχνίδι της με τη Μαργαρίτα Γκασπαριάν είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε ανοικτό γήπεδο αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της βροχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή