«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της υγείας του Τάσου Μπουντούρη»

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της υγείας του Τάσου Μπουντούρη»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Τάσου Μπουντούρη. Ο παλαιός πρωταθλητής νοσηλεύεται σε Εντατική Μονάδα νοσοκομείου του Φαλήρου και, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Καθημερινή» ο διευθυντής της ΜΕΘ Γεώργιος Γεωργιάδης, είναι πολύ νωρίς να γίνει κάποια πρόβλεψη διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο «θρύλος» του αθλήματος βρίσκεται στο νοσοκομείο από χθες το βράδυ καθώς την ώρα που οδηγούσε τη μηχανή του στην παραλιακή, στο ύψος του Καλαμακίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να αποφύγει ένα αυτοκίνητο και έπεσε πάνω σε αυτό που οδηγούσε ο Νίκος Γέμελος, ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης και προπονητής του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη.

Ο Τάσος Μπουντούρης αρχικά μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο του Πειραιά και ύστερα σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. «Μεταφέρθηκε διασωληνωμένος σε καταστολή στις 02.00. Έχει μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κατάγματα στο οστικό κρανίο αριστερά, κατάγματα κλείδας, κατάγματα πλευρών, θλάση στον αριστερό πνεύμονα και βρίσκεται σε νευροχειρουργική παρακολούθηση καθώς και σε παρακολούθηση από ορθοπαιδικούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και, μέχρι στιγμή, η κατάστασή του είναι σταθερή. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε προβλέψεις. Η κρανιοεγκεφαλική κάκωση πάντοτε είναι απρόβλεπτη σε ότι αφορά την εξέλιξή της. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται σταθερά και δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις κάποιας νευροχειρουργικής παρέμβασης», δήλωσε στην «Κ» ο διευθυντής της ΜΕΘ Γεώργος Γεωργιάδης.

Από νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο έσπευσαν δεκάδες αθλητές και φίλοι της ιστιοπλοΐας καθώς ο Μπουντούρης αποτελεί ίνδαλμα για τον χώρο. Με εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μετέβη στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του ιστιοπλόου και ο καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Δίπλα στην οικογένεια του αθλητή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο προπονητής της κολύμβησης Νίκος Γέμελος. «Εγώ άκουσα μόνο το “μπαμ” την ώρα που έπεσε το μηχανάκι επάνω στο αυτοκίνητο μου. Στην αρχή δεν κατάλαβα ποιος ήταν. Το κατάλαβα όταν ο συνεπιβάτης του Τάσου άρχισε να φωνάζει το όνομά του», μας είπε ο κορυφαίος προπονητής της κολύμβησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης της Μόσχας σε στρατιωτικό νοσοκομείο, καθώς είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή