Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά, από τη Χαλκιδική

Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά, από τη Χαλκιδική

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι προτιμότερο να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη μας να καθαρίσει τα ψάρια, για να μην κουραστούμε ούτε να χάσουμε χρόνο.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄ Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1.200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από κεφάλια, λέπια και εντόσθια
  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.

Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε, τακτοποιούμε τις τηγανισμένες σαρδέλες στη σάλτσα και σείουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθούν καλά.

Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Συνοδεύουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

Τι πίνουμε

Διαλέξτε: ρετσίνα, φρέσκια Σαντορίνη, ένα παγωμένο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο!

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή