Αυγενάκης για το Big 4: Κρατάω μικρό καλάθι, στο τραπέζι και το Grexit

Αυγενάκης για το Big 4: Κρατάω μικρό καλάθι, στο τραπέζι και το Grexit

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξόχως σημαντική για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου συνάντηση των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας (ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ) θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Παρόντες, πέραν των κ. Γιάννη Αλαφούζου, Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, θα είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, καθώς και οι πρόεδροι της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ 1, Βαγγέλης Γραμμένος και Μηνάς Λυσάνδρου, αντίστοιχα. Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα συμμετάσχουν και οι Λούκα Νικόλα (διακυβέρνηση ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση εθνικών ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (διευθυντής κέντρου ερευνών και ανάλυσης UEFA).

Αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις εκλογές της ΕΠΟ και τη διοίκηση τόσο αυτής όσο και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θέματα που άπτονται της διαιτησίας και θέματα που αφορούν το γενικότερο κλίμα και τις συμπεριφορές παραγόντων.

Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη σημερινή συνάντηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Επειτα από αρκετά χρόνια συζήτησης, φαίνεται πως αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα γίνει η συνάντηση των τεσσάρων. Εγώ δεν είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε αστυνομικός. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι μια συνάντηση που συζητήθηκε αρκετά και δουλεύτηκε αρκετά. Ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα πρώτο αποτέλεσμα. Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να φέρουμε ένα φοβερό αποτέλεσμα, σας λέω πως είμαι πολύ συγκρατημένος. Η ενότητα και η συνεννόηση δεν παραγγέλνεται, αλλά καλλιεργείται. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τα κενά. Δουλεύουμε ώστε η αυριανή πρώτη συνάντηση να λειτουργήσει αθροιστικά με κάποιες άλλες ενέργειες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως νόμιζαν κάποιοι. Αυτή η εντύπωση καλλιεργείτο τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως ή αδίκως. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι ούτε για αστείο. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η συνάντηση της Τετάρτης έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος. Η τοξικότητα μειώνει την ποιότητα και λειτουργεί αποτρεπτικά για το κοινό».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος Grexit, είπε: «Ενα ζήτημα είναι μήπως κι εμείς πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν φτάσει αυτή η κατάσταση στο απροχώρητο, είναι πάνω στο τραπέζι να πούμε κι εμείς δεν σηκώνει άλλο, πάμε παρακάτω. Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση; Δεν πρέπει να φτάνουμε εκεί. Εξετάζουμε να καλλιεργήσουμε ένα πεδίο συνεννόησης. Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει θεσμική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους (σ.σ.: θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η “steering committee”). Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κρίνεται μόνο από τους τέσσερις. Δεν είναι το όλον, είναι ένα μέρος. Αν καταλήξουμε κάπου την Τετάρτη, θα βοηθήσει αυτό και τη συνάντηση της Πέμπτης.

Δεν θα λυθούν τα πάντα, αλλά αν έχουμε κάποιες συμφωνίες, θα είμαστε ευχαριστημένοι. Πάντως κρατώ μικρό καλάθι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή