Συμφωνία-ώθηση για FIBA, Τσάμπιονς Λιγκ

Συμφωνία-ώθηση για FIBA, Τσάμπιονς Λιγκ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Xείρα συνεργασίας από χορηγό αμερικανικής εταιρείας, που έχει τη δυνατότητα επένδυσης μεγάλων κεφαλαίων για την αναβάθμιση της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ και της μελλοντικής προσέλκυσης μεγάλων ομάδων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, βρήκε η FIΒΑ, η οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την GCBH LP. Η αμερικανική εταιρεία κομίζει σημαντικά οικονομικά κεφάλαια και πόρους, όπως επίσης εξειδίκευση στον τομέα των media, της αναμετάδοσης, των δικαιωμάτων στον χώρο του digital, της διαφήμισης και των επενδύσεων ανάπτυξης.

Η παγκόσμια ομοσπονδία και η επενδυτική εταιρεία που εξειδικεύεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημιούργησαν νέα εταιρεία με την επωνυμία FIBA ClubCo και θα συνεργαστούν με τις 11 ευρωπαϊκές λίγκες και τη ULEB, ώστε να προσφέρουν ίδια κεφάλαια και να πετύχουν την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του Τσάμπιονς Λιγκ. Η FIBA έχει διαπιστώσει ότι, στην τέταρτη χρονιά της λειτουργίας της, η διοργάνωση έχει δεχτεί σημαντική υποβάθμιση από την απώλεια ομάδων που προτίμησαν να συμμετάσχουν στο Εurocup και το ενδιαφέρον των φιλάθλων που παρακολουθούν τη διοργάνωση έχει μειωθεί αισθητά. Η νέα οικονομική συνεργασία υπολογίζεται, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που έχει γίνει, ότι θα αποφέρει έσοδα 10-12 εκατομμυρίων σε κάθε αγωνιστική περίοδο και θα υπάρξει αυξητική τάση ποσοστού 15-20 τοις εκατό, με ορίζοντα πενταετίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή