Σαρωτική η Σάκκαρη, 2-0 την Γκασπαριάν

Σαρωτική η Σάκκαρη, 2-0 την Γκασπαριάν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους ομογενείς να γεμίζουν ξανά τις κερκίδες, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Ρωσίδας Μαργκαρίτα Γκασπαριάν με 2-0 (6-2, 6-2) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νάο Χιμπίνο, μία τενίστρια κατώτερου αγωνιστικού επιπέδου από την Ελληνίδα.

Η Μαρία Σάκκαρη (23η στον κόσμο) ξεκίνησε με μπρέικ τον αγώνα και πήρε το πρώτο σετ μέσα σε 34 λεπτά. Εντυπωσιακή ήταν για την τενίστριά μας η αρχή και στο δεύτερο σετ και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στη Ρωσίδα (100ή στην παγκόσμια κατάταξη) έκανε το 2-0. Στα αρνητικά του παιχνιδιού ήταν τα 19 αβίαστα λάθη που υπέπεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.  

Το επόμενο εμπόδιο της Μαρίας Σάκκαρη ακούει στο όνομα Νάο Χιμπίνο. Η 25χρονη Γιαπωνέζα βρίσκεται στην 103η θέση του κόσμου και για να μπει στις 64 καλύτερες τενίστριες της διοργάνωσης νίκησε την Κινέζα Σουάι Πενγκ με 4-6, 7-6, 6-3. Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Οπεν αφού πέρασε από τη διαδικασία των προκριματικών.

Οι δύο αθλήτριες έχει προγραμματιστεί να βρεθούν για πρώτη φορά απέναντι σήμερα τα ξημερώματα, ενώ καμία από τις δύο δεν έχει προκριθεί ποτέ στον τρίτο γύρο του συγκεκριμένου γκραν σλαμ.

Για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί και το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Φίλιπ Κολσράιμπερ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο αγώνας θα διεξαγόταν στις 06.00 στο τρίτο μεγαλύτερο κορτ του πάρκου της Μελβούρνης στο «Melbourne Arena». Στα άλλα παιχνίδια, ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Λορέντζο Σονέγκο με 6-2, 7-6, 7-6, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τον Φράνσις Τιάφου με 6-3, 5-6, 6-4, 6-2, ο Γκαέλ Μονφίς τον Γεν Σουν Λου με 6-1, 6-4, 6-2 και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τον Μάρκο Τσεχινάτο με 6-4, 7-6, 6-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή