Την κρισιμότερη μάχη του δίνει ο Τάσος Μπουντούρης

Την κρισιμότερη μάχη του δίνει ο Τάσος Μπουντούρης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του δίνει από προχθές το βράδυ ο Τάσος Μπουντούρης. Μόνο που σε αυτή την πλεύση δεν κρατάει ο ίδιος το τιμόνι. Ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κατάγματα στο κρανίο και στα πλευρά. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Το τροχαίο ατύχημα του «γερόλυκου των θαλασσών» συνέβη στην παραλιακή, στο ύψος του Συμμαχικού Νεκροταφείου. Ο παλαιός πρωταθλητής οδηγούσε μηχανάκι και προσπαθώντας να αποφύγει ένα αυτοκίνητο τράκαρε με το προπορευόμενο, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν ο Νίκος Γέμελος, προπονητής του ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη. Σαν να είχε στήσει η μοίρα το δικό της… ολυμπιακό παιχνίδι. Ο συνεπιβάτης του Τάσου Μπουντούρη υπέστη μόνο εκδορές· αντίθετα ο 65χρονος ιστιοπλόος τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίσθηκε, αρχικά, σε εφημερεύον νοσοκομείο, ύστερα σε ιδιωτικό και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί σε στρατιωτικό καθώς είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.   

«Δεν μπορεί να γίνει ακόμα καμία πρόβλεψη. Μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι πάντοτε απρόβλεπτη σε ό,τι αφορά την εξέλιξή της. Βρίσκεται σε νευροχειρουργική παρακολούθηση καθώς και σε παρακολούθηση από ορθοπεδικούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε στην «Κ» ο διευθυντής της ΜΕΘ Γεώργιος Γεωργιάδης. Στο μεταξύ χθες οι κοινόχρηστοι χώροι του ιδιωτικού νοσοκομείου θύμιζαν ιστιοπλοϊκό όμιλο. Δεκάδες ιστιοπλόοι κάθε ηλικίας αλλά και αθλητές άλλων αθλημάτων βρέθηκαν εκεί για να πληροφορηθούν διά ζώσης τα νέα για την υγεία του, όπως τον αποκαλούν, «φωνακλά του Μικρολίμανου». Ο Τάσος Μπουντούρης συμμετείχε σε έξι ολυμπιακές διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή της καριέρας την τρίτη θέση στη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή