Πόλο: Εκτός τετράδας οι γυναίκες

Πόλο: Εκτός τετράδας οι γυναίκες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 5η θέση στην Ευρώπη θα διεκδικήσει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σε αγώνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ηττήθηκε από την Ισπανία 9-12 (3-4, 2-2, 1-3, 3-3) και τώρα θα έχει μόνο μία ευκαιρία για να κατακτήσει την ολυμπιακή πρόκριση, αυτή του προολυμπιακού τουρνουά της Ιταλίας (8-14 Μαρτίου). 

Η Εθνική ομάδα πλήρωσε την καλή απόδοση των αντιπάλων της στην παίκτρια παραπάνω κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Οι Ισπανίδες θεωρούνταν το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν τις άφησαν να το επιβεβαιώσουν με εύκολο τρόπο. Οι αδελφές Πλευρίτου, η Τσουκαλά με τα μπλοκ, η Βασιλική Διαμαντοπούλου και η τερματοφύλακας Χρυσούλα Διαμαντοπούλου προβλημάτισαν τις αθλήτριες από την Ιβηρική Χερσόνησο, οι οποίες δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν. Η επικράτηση κρίθηκε σε τρία γκολ που σημείωσαν οι Ισπανίδες σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις, όλες με αθλήτρια παραπάνω. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, οι πολίστριές μας προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά η εμπειρία των αντιπάλων τους δεν το επέτρεψε. Ετσι, αύριο οι διεθνείς μας θα διεκδικήσουν την 5η θέση.

Την είσοδο στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα διεκδικήσει σήμερα η Εθνική ανδρών. Οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσουν την Κροατία (21.30), η οποία συγκαταλέγεται στα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. «Πρόκειται για μια ομάδα που, εκτός από πρωτιά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει κατακτήσει τα πάντα στο άθλημά μας. Διαθέτει ένα “γεμάτο” ρόστερ, αλλά εμείς ήρθαμε εδώ για να πετύχουμε το καλύτερο. Εάν αποκλείσουμε τους Κροάτες, θα αποτελέσει θρίαμβο για το ελληνικό πόλο. Θα προσπαθήσουμε να τους βάλουμε στον δικό μας ρυθμό και να μην “φάμε” εύκολα γκολ», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή