Η Χίλαρι Κλίντον «καίει» τον Μπέρνι Σάντερς: «Κανείς δεν τον συμπαθεί»

Η Χίλαρι Κλίντον «καίει» τον Μπέρνι Σάντερς: «Κανείς δεν τον συμπαθεί»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεσούσης της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον αποφάσισε να μιλήσει για τον νυν υποψήφιο και πρώην αντιπάλου της για το χρίσμα, Μπέρνι Σάντερς.

Σε ένα ντοκιμαντέρ – το οποίο θα προβληθεί το Σάββατο στο φεστιβάλ Σάντανς των ΗΠΑ – η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δηλώνει ότι ο 78χρονος Σάντερς  ως γερουσιαστής δεν κατάφερε πολλά διότι «κανείς δεν τον συμπαθούσε».

«Ήταν στο Κογκρέσο χρόνια. Τον στήριζε μόνο ένας γερουσιαστής. Δεν τον συμπαθεί κανείς, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του, δεν κατάφερε τίποτα. Είναι πολιτικός καριέρας. Είναι όλα ανοησίες και αισθάνομαι άσχημα για τους ανθρώπους που τον πίστεψαν», λέει η Χίλαρι Κλίντον στο ντοκιμαντέρ.

Όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να έχει την ίδια άποψη για τον Σάντερς, η Κλίντον απάντησε «ναι» και κατηγόρησε την προεκλογική του εκστρατεία ότι υιοθετεί μια κουλτούρα προσβολών και επιθέσεων «εναντίον πολλών από τους αντιπάλους του, κυρίως των γυναικών». 

Όταν ρωτήθηκε για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με το αν ο Σάντερς είπε στη Ελίζαμπεθ Γουόρεν – επίσης υποψηφια για το χρίσμα – ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ, η Κλίντον δήλωσε ότι είχε 3 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από τον Αμερικανό πρόεδρο στις εκλογές του 2016.

Επιπλέον εκτίμησε ότι η διαμάχη αυτή αποτελεί ένα μοτίβο που ακολουθεί ο Σάντερς, εξηγώντας ότι είχε επιτεθεί και εναντίον της ισχυριζόμενος ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να γίνει πρόεδρος, παρά την εμπειρία της.

Η Χίλαρι Κλίντον ενθάρρυνε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους «να εκλέξουν έναν πρόεδρο που θα μας φέρει κοντά και που δεν θα κάνει τα στραβά μάτια ή θα ανταμείβει την προσβλητική, επιθετική, μειωτική συμπεριφορά που έχουμε δει από την τρέχουσα κυβέρνηση».

Στο Twitter αργότερα η πρώην ΥΠΕΞ και ισχυρή πολιτική φυσιογνωμία των ΗΠΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι στις προεδρικές εκλογές θα στηρίξει οποιονδήποτε Δημοκρατικό τελικά λάβει το χρίσμα. «Πίστευα ότι όλοι ήθελαν τις αυθεντικές, ωμές απόψεις μου!», έγραψε.

«Αλλά για να είμαστε σοβαροί, η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη χώρα μας και τον κόσμο είναι να φύγει ο Τραμπ και όπως έκανα πάντα, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να στηρίξω τον υποψήφιό μας», πρόσθεσε.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ του Σάντερς και της Κλίντον. Οι υποστηρικτές της Χίλαρι τον κατηγορούν ότι αμαύρωσε την εικόνα της με τις επικρίσεις εναντίον της στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016 κι έτσι βοήθησε τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή