Αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων της ΕΤΑΔ

Αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων της ΕΤΑΔ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη αξιοποίησης ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, συζήτησαν ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, χθες Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των τουριστικών ακινήτων της ΕΤΑΔ περιλαμβάνονται και τα ξενοδοχεία «Ξενία», κάποια από τα οποία τελούν ήδη υπό παραχώρηση. Τα «Ξενία» οικοδομήθηκαν στο πλαίσιο ενός κρατικού προγράμματος που στόχευε στην ανάδειξη του φυσικού κάλλους της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την εποπτεία του ΕΟΤ. Το πρόγραμμα «έτρεξε» από το 1953 έως το 1967.

Ακόμα κατέχει μεγάλα τουριστικά ακίνητα, όπως μαρίνες, κάμπινγκ, γκολφ, χιονοδρομικά και ιαματικές πηγές, και άλλα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, σε αρκετά από τα οποία είχαν αναπτυχθεί από τον ΕΟΤ τουριστικές υποδομές, ενώ υπάρχουν και σημαντικής επιφάνειας και προοπτικών ακίνητα, όπως η μεγάλη έκταση του τουριστικού ακινήτου της Αλυκής Αναβύσσου, 688 στρεμμάτων.

Ο υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά της ΕΤΑΔ και να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στους δήμους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα μισθώματα που καταβάλλει το υπουργείο προς την ΕΤΑΔ για τη στέγαση των  δομών εκπαίδευσης και υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού. Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, με αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, ώστε να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή