Κ. Φλώρος: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις»

Κ. Φλώρος: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στη Σχολή Ικάρων, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, από τον πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου στον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για «πολλαπλές και πολυδιάστατες προκλήσεις» τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην παρούσα φάση. Ο κ. Φλώρος επισήμανε ότι «σήμερα η αβεβαιότητα αυξάνεται στην περιοχή ενδιαφέροντος της πατρίδας μας. Σε αυτή τη γειτονιά η Ελλάδα είναι όαση ασφαλείας και νησίδα σταθερότητας». Ο κ. Φλώρος, βέβαια, δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη πολεμικής προπαρασκευής ως μοναδικού δρόμου για την ειρήνη, παραφράζοντας το γνωστό λατινικό ρητό. «Υπόσχομαι πως θα καταβάλω κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου προκειμένου να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε και να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που γεννά και επιφέρει αυτή η επιλογή», είπε, επίσης, ο κ. Φλώρος. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιέγραψε ακόμη τη συντήρηση και διατήρηση δυνατών και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων ως «αδήριτη ανάγκη».

Ο κ. Χριστοδούλου

Ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε αναφορά στη θητεία του, λέγοντας ότι κατά τη διάρκειά της δεν επέτρεψε «στα αεροσκάφη με κόκκινο χρώμα στα φτερά να έχουν την υπεροχή». Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε επίσης ότι η αποστολή ελληνικών αεροσκαφών στην Κύπρο, μάλιστα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από την Τουρκία, πιστοποιούν «τη δυνατότητά μας να είμαστε όπου απαιτηθεί». Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε εκτενώς και στα προγράμματα που είτε ξεκίνησαν (αναβάθμιση F-16) είτε δρομολογούνται (εκδήλωση ενδιαφέροντος απόκτησης F-35). Στην ευρύτερη αποτίμηση που έκανε, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην παραλαβή των νέων πυραυλακάτων τύπου Ρουσέν, τη δρομολόγηση της συντήρησης των φρεγατών ΜΕΚΟ και τα σχέδια προμήθειας νέων. Για τον Στρατό Ξηράς, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε, κυρίως, στην προσπάθεια που έκανε για την αναδιοργάνωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή