Νωρίτερα πέτυχε η Nestle τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

Νωρίτερα πέτυχε η Nestle τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα κατάφερε η Nestle Ελλάς να επιτύχει τους περισσότερους από τους στόχους που είχε θέσει όσον αφορά τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της, τόσο από την πλευρά της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού όσο και από την πλευρά της μείωσης της χρήσης πλαστικού και της διαχείρισης απορριμμάτων. Η θυγατρική στην Ελλάδα του πολυεθνικού ομίλου φιλοδοξεί να σημειώσει ανάλογες επιδόσεις και όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της Nestle παγκοσμίως, που αφορούν κυρίως τη χρήση πλήρως ανακυκλώσιμων ή επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών έως το 2012, στόχος για τον οποίο ο όμιλος συνολικά επενδύει 2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Τα κύρια επιτεύγματα έως τώρα της Nestle Ελλάς στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική συνέντευξη Τύπου, είναι τα ακόλουθα:

• Από το 2013 έχει μειώσει κατά 17.700 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες των εργοστασίων της και τη μεταφορά των προϊόντων της. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές ρύπων 12.000 επιβατηγών αυτοκινήτων.

• Τα εργοστάσιά της λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές, έχοντας εξοικονομήσει τα τελευταία 7 χρόνια 12.900 μεγαβατώρες, που αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση για φωτισμό μιας πόλης όπως η Καβάλα.

• Από τον Ιανουάριο του 2019 κανένα απόρριμμα από τις εγκαταστάσεις της δεν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα τη μείωση των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ κατά 250 τόνους ετησίως. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στα απορρίμματα μιας ημέρας που έχει μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας.

• Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εξοικονομήσει 58.000 κυβικά μέτρα νερού, ποσότητα που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση νερού 350 κατοικιών με τετραμελείς οικογένειες.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Nestle Ελλάς παρέχει στους καταναλωτές την υπηρεσία συλλογής των χρησιμοποιημένων καψουλών Nespresso από το σπίτι. Στην περίπτωση δηλαδή που ένας καταναλωτής έχει παραγγείλει από την εταιρεία κάψουλες, ο υπάλληλος της υπηρεσίας ταχυμεταφορών που παραδίδει τις κάψουλες μπορεί να παραλαμβάνει τις χρησιμοποιημένες και αυτές να παραδίδονται στη Nestle. Επιπλέον, η εταιρεία, στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα, έχει δημιουργήσει ανακυκλώσιμο σακουλάκι καφέ από φιλμ πολυολεφίνης χωρίς αλουμίνιο.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε επίσης η συνεργασία της Nestle Ελλάς με την Εναλεία για τη στήριξη του προγράμματος «Mediterranean Cleanup», που αφορά τον καθαρισμό των θαλασσών από πλαστικά απορρίμματα. Η Εναλεία είναι η πρώτη επαγγελματική σχολή αλιείας στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή