Μείωση ζημιών το πρώτο δύσκολο εξάμηνο αναμένει η easyJet

Μείωση ζημιών το πρώτο δύσκολο εξάμηνο αναμένει η easyJet

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη επίδοση αναμένει ο βρετανικός χαμηλού κόστους αερομεταφορέας easyJet κατά το πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, εξέλιξη που οφείλεται στην ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση, αλλά και στη μείωση του ανταγωνισμού, μετά και την πρόσφατη κατάρρευση της Thomas Cook. Η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg, προβλέπει ότι οι ζημίες που θα εγγράψει κατά τους χειμερινούς «ήσυχους» μήνες μέχρι και τον Μάρτιο, πριν δηλαδή την έναρξη της τουριστικής σεζόν, είναι πιθανόν να συρρικνωθούν.

Καλύτερες επιδόσεις

Οι ζημίες δηλαδή θα είναι μικρότερες σε σύγκριση με πέρυσι, όταν αυτές διαμορφώθηκαν στα 275 εκατ. στερλίνες ή 358 εκατ. δολ. Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, ο Γιόχαν Λούντγκρεν, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, ανέφερε ότι η κατάρρευση της Thomas Cook τον περασμένο Σεπτέμβριο αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της αύξησης των εσόδων της ανά θέση, η οποία το τελευταίο τρίμηνο έφθασε το 8,8%. Eπίσης, ο ίδιος ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα σχετικά με τις επιδόσεις της τους θερινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία η εταιρεία ποντάρει σε αύξηση των κερδών της. Πιστεύει όμως ότι θα διατηρήσει τη δυναμική της.

Η ταξιδιωτική ζήτηση, εξάλλου, παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή, γεγονός που έχει ωφελήσει και την έτερη ανταγωνίστριά της Ryanair, η οποία αναθεώρησε και εκείνη τις προβλέψεις της μέσα στον μήνα. «Η ζήτηση παραμένει σε καλά επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος», επισήμανε ο κ. Λούντγκρεν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η easyJet ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εκτιμά πως τα έσοδα ανά θέση του πρώτου εξαμήνου θα αυξηθούν σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη. Ο Ντανιέλ Ρόεσκα, αναλυτής της Bernstein, χαρακτήρισε τους στόχους της διοίκησης όσον αφορά τα έσοδα ενθαρρυντικούς. Τόσο η easyJet όσο και η Ryanair έχουν επωφεληθεί από την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, η οποία έχει ομολογουμένως πληγεί όχι μόνον από την κατάρρευση της Thomas Cook αλλά και από την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών Boeing 737 Max.

Επίσης, οι διεθνείς αερομεταφορείς δέχονται κι εκείνοι πιέσεις προκειμένου να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, κάτι που συμβαίνει και με άλλες εταιρείες. Ετσι, η easyJet ανακοίνωσε ότι θα γίνει η πρώτη μεγάλη εταιρεία που έχει δεσμευθεί να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, εκτιμώντας ότι η πολιτική αυτή θα της αποκομίσει οφέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή