Κοροναϊός: Κρούσμα και στο Χονγκ Κονγκ – Σε επιφυλακή η κυβέρνηση

Κοροναϊός: Κρούσμα και στο Χονγκ Κονγκ – Σε επιφυλακή η κυβέρνηση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ είναι σε υψηλή επιφυλακή για να αντιμετωπίσει έναν νέο κοροναϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου της μητρόπολης, την ώρα που τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη μητρόπολη.

Το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, όπως μετέδωσαν τα τοπικά δίκτυα RTHK, Cable TV και TVB, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Ο νέος ιός έχει προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς οι επενδυτές θυμούνται τον τεράστιο αντίκτυπο από το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κατά την επιδημία του 2002/03 που επίσης ξεκίνησε στην Κίνα.

Ο υπουργός Εμπορίου της μητρόπολης Έντουαρντ Γιάου περιλαμβάνεται στους αξιωματούχους που έχουν μεταβεί στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός προκειμένου να πεισθούν οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι επιχειρηματίες ότι το ασιατικό χρηματοπιστωτικό κέντρο είναι και πάλι στο σωστό δρόμο ύστερα από επτά και πλέον μήνες διαδηλώσεων, παρόλο που αντιμετωπίζει μια πιθανόν πιο επιζήμια κρίση.

«Όλο ο κόσμος βρίσκεται σε επαγρύπνηση για αυτή τη νέα επιδημία…και εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτό λόγω της εγγύτητας του Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα και των πολύ αυξημένων μετακινήσεων και ταξιδιών», δήλωσε ο Γιάου στο Reuters πριν τις αναφορές μέσων ενημέρωσης για επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Χονγκ Κονγκ.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος, δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας, ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα.

«Η πολιτική μας βρίσκεται στην κατηγορία υψηλής επαγρύπνησης, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να περιορίσουμε και να αποτρέψουμε την εξάπλωση της νόσου».

Ο ιός, που πρωτοεμφανίστηκε στη Βουχάν στα τέλη της περασμένης χρονιάς, έχει εξαπλωθεί σε κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη καθώς και στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή