Από τον Χόλμπαϊν στην Μπιγιονσέ

Από τον Χόλμπαϊν στην Μπιγιονσέ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τον 20ό αιώνα oι περισσότερες γυναίκες γεννούσαν πολλά παιδιά, οπότε διήνυαν μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής τους σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Παρ’ όλα αυτά, η κυοφορούσα γυναίκα δεν είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την τέχνη. Ισως αυτή να ήταν η αρχική σκέψη της Κάρεν Χερν, ιστορικού τέχνης, επιμελήτριας της έκθεσης με τίτλο «Portraying pregnancy: From Holbein to social media», η οποία εγκαινιάζεται στις 24 Ιανουαρίου στο μουσείο Foundling του Λονδίνου.

Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και αντικείμενα από τον 15ο αιώνα έως τις ημέρες μας, που διερευνούν τους τρόπους αναπαράστασης της εγκυμοσύνης μέσα στους αιώνες. Στην έκθεση θα μπορεί να θαυμάσει κανείς έργα όπως το πορτρέτο της Σίσελι Χέρον (1507) από τον Γερμανό ζωγράφο Χανς Χόλμπαϊν (1497/8-1543), αλλά και τη φωτογραφία της εγκύου Μπιγιονσέ (φωτ.) από τον Awol Erizku, η οποία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διάρκεια έκθεσης: 24/1 – 26/4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή