Κινεζικές επενδύσεις έως και 1 δισ. ευρώ μέσω Golden Visa

Κινεζικές επενδύσεις έως και 1 δισ. ευρώ μέσω Golden Visa

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια ύψους 800 εκατ ευρώ μέχρι 1 δισ. ευρώ εκτιμάται από την Ένωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας ότι θα επενδυθούν εφέτος στη χώρα μας για ακίνητα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα Golden Visa.

Αυτό αναφέρθηκε από μέλη της ένωσης στην εναρκτήρια εκδήλωση για τη σύστασή της που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας αλλά και στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που ακολούθησε στα γράφεια της ένωσης.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου, οι χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων για το 2019 έχουν ανέλθει σε 6.304, εκ των οποίων οι 4371 σε κινέζους οι οποίοι είναι και πρώτοι στη σχετική λίστα κατάταξης.

Οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων ανά έτος έχουν ως εξής:

ΕΤΟΣ ΑΔΕΙΕΣ

2014    364

2015    785

2016    1273

2017    2232

2018    4065

Δεκ-19  6304

Στην εναρκτήρια εκδήλωση εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθάνασης: «με τον Αντιπρόεδρο κ. Πικραμμένο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίσαμε την εναρκτήρια εκδήλωση της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η Ελλάδα υποδέχεται και στηρίζει τους επενδυτές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή