Η ZENITH καλωσορίζει τον Patrick Mouratoglou

Η ZENITH καλωσορίζει τον Patrick Mouratoglou

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο ανακοινώθηκε στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης του Australian Open, ενός εκ των τεσσάρων τουρνουά Γκραν Σλαμ και ενός εκ των κορυφαίων διοργανώσεων στον κόσμο της αντισφαίρισης. O ελληνογαλλικής καταγωγής και παγκοσμίου φήμης προπονητής του τένις και επιχειρηματίας Patrick Mouratoglou είναι το νέο μέλος στην οικογένεια των Φίλων της ελβετικής Zenith. Θεωρείται ως μία από τις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες στον κόσμο του τένις. Ασχολήθηκε με το άθλημα από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών, είχε όνειρο να φτάσει στην κορυφή, γι’ αυτό και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στις προπονήσεις, η μοίρα όμως του επιφύλαξε μία διαφορετική πορεία. Οι γονείς του, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι μπορεί να έχει μέλλον στο τένις, τον κατηύθυναν προς μία πιο παραδοσιακού τύπου εκπαίδευση και καριέρα. Ο Patrick όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Αφού ολοκλήρωσε το σχολείο, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, αποκτώντας εφόδια και αυτοπεποίθηση για να εξελίξει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Προσέγγισε λοιπόν το όνειρό του από άλλη πλευρά. Στα 26 του χρόνια ίδρυσε την Ακαδημία Αντισφαίρισης Μουράτογλου, η οποία σήμερα αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο.

Η ZENITH καλωσορίζει τον Patrick Mouratoglou-1

Μέσα από την ακαδημία του ο Patrick συνεργάστηκε με πολλούς επαγγελματίες παίκτες του τένις σε διάφορα στάδια της καριέρας τους, βοηθώντας τους να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους και να κατακτήσουν μεγάλες νίκες. Η φήμη του πάντως εκτοξεύθηκε το 2012 όταν ανέλαβε προπονητής της Serena Williams και την οδήγησε ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που κράτησε για τα επόμενα τρισήμισι χρόνια, κερδίζοντας μεταξύ άλλων δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 10 τίτλους Γκραν Σλαμ. Ο Mouratoglou παραμένει προπονητής της Serena, ενώ έχει μερίδιο στην επιτυχία και του «δικού μας» Στέφανου Τσιτσιπά.

«Είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Patrick για πρώτη φορά στο Γουίμπλεντον πέρυσι και αμέσως ταιριάξαμε. Με συνεπήρε η προσωπική του ιστορία, o χαρισματικός του χαρακτήρας και η αποφασιστικότητά του, στοιχεία τα οποία αποτελούν την τέλεια αναλογία του τι σημαίνει να κατακτάς το άστρο σου παρά τις αντιξοότητες. Το πάθος του και η ενέργειά του ταιριάζουν απόλυτα με το επιχειρηματικό πνεύμα της Zenith». Με αυτά τα λόγια ο ισχυρός άνδρας της Zenith, Julien Tornare, υποδέχθηκε στην οικογένειά τον Patrick Mouratoglou.

Η ZENITH καλωσορίζει τον Patrick Mouratoglou-2
Ο Patrick Mouratoglou με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Zenith, Julien Tornare.

 

Εκτός από την προπονητική, ο Mouratoglou ασχολείται και με διάφορες επιχειρήσεις, εντός και εκτός του κόσμου της αντισφαίρισης, και παράλληλα προσπαθεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους, δίνοντας ομιλίες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το ίδρυμα που φέρει το όνομά του στηρίζει πολλά υποσχόμενους τενίστες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξελιχθούν σ’ αυτό το απαιτητικό σπορ. Παράλληλα είναι τηλεοπτική προσωπικότητα, με δική του εκπομπή. Όλα αυτά τον κάνουν να ταιριάζει «γάντι» στη φιλοσοφία της Zenith και στο μότο της: Time to reach your star.

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή