Νταβός: Οταν ο Κάρολος συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Νταβός: Οταν ο Κάρολος συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ συναντήθηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, μετά το πέρας μίας ομιλίας του δεύτερου σχετικά με ζητήματα βιωσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κάρολος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για μία «αλλαγή παραδείγματος» αναφορικά με τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζοντας μία πρόταση για ταχεία και άμεση μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και για μία στροφή του κόσμου προς τις βιώσιμες αγορές. Πιο συγκεκριμένα, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ανέφερε ότι εκκινεί μία «Πρωτοβουλία για τις Βιώσιμες Αγορές», η οποία θα φέρει κοντά επικεφαλής του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ηγέτες φιλανθρωπικών οργανώσεων και επενδυτές, οι οποίοι θα εργαστούν απο κοινού πάνω σε μία βάση μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και μετάβασης στις βιώσιμες αγορές. Σύμφωνα με  τον Κάρολο, ορισμένες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις, καθώς και αλλαγές στην φορολογία, θα μπορούσαν να επιταχύνουν αυτή τη  «στροφή».

«Θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία ως οι άνθρωποι που δεν έκαναν τίποτα για να φέρουν τον κόσμο πίσω από το χείλος της καταστροφής, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την ισορροπία, όταν θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει; Εγώ δεν θέλω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρολος, καλώντας το 2020 «να γίνει η χρονιά που θα μπούμε στον σωστό δρόμο».

Από την πλευρά της, η Σουηδή ακτιβίστρια και πρόσωπο της χρονιάς για το 2019 σύμφωνα με το περιοδικό TIME, μίλησε λίγο μετά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ασκώντας έντονη κριτική στους πολιτικούς και τις ηγετικές μορφές του επιχειρηματικού κόσμου για τα «κενά λόγια και τις υποσχέσεις τους».

Νταβός: Οταν ο Κάρολος συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ-1

CLARENCE HOUSE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή