Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινάει η καταβολή α΄ δόσης του επιδόματος γέννησης

Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινάει η καταβολή α΄ δόσης του επιδόματος γέννησης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος  Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ από το επίδομα των 2.000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε γέννα από την 1η Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας, ώστε το επίδομα παιδιού να καταστεί ακατάσχετο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, το επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ, θα χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις. Οπως είπε, δε, η κ. Μιχαηλίδου, η πρώτη δόση, ύψους 1.000 ευρώ, θα δίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση θα χορηγείται έξι μήνες μετά. Τόνισε δε ότι η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις επιμέρους λεπτομέρειες, είναι ήδη έτοιμη, όπως και η σχετική πλατφόρμα, ώστε από τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά και την ψήφιση του νόμου, να καταβληθεί η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ για τις γέννες από την 1η Ιανουαρίου 2020.

«Θέτουμε πιο καθαρά κριτήρια στη χορήγηση επιδομάτων», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, διασαφηνίζοντας πως τα εισοδηματικά κριτήρια για μία οικογένεια που αποκτά πρώτη φορά παιδί, είναι να έχει μεικτό εισόδημα ετησίως έως 70.000 ευρώ, ώστε να δικαιούται το επίδομα. Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής τα επιδόματα θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, ώστε τα νοικοκυριά να έχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού για τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, ενώ θα διευκολυνθεί και το έργο των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

Σχετικά με την επιδοματική πολιτική, τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν μειώνεται κανένα επίδομα, ενώ παράλληλα τίθενται πιο καθαρά κριτήρια για τη χορήγησή τους. Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι πλέον διασυνδέεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς και τα επιδόματα παιδιού και στέγασης, με τη σχολική φοίτηση των παιδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή