Υπέκλεψαν δεδομένα από το κινητό του Τζεφ Μπέζος

Υπέκλεψαν δεδομένα από το κινητό του Τζεφ Μπέζος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΙΑΝΤ. Παράλογη χαρακτήρισε, χθες, η Σαουδική Αραβία την αποκάλυψη της εφημερίδας The Guardian ότι το κινητό τηλέφωνο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, υπέστη υποκλοπή, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης του Ριάντ. Χάκερ είχε υποκλέψει δεδομένα από το τηλέφωνο του Μπέζος το 2018, μέσω μηνύματος της εφαρμογής WhatsApp, που είχε σταλεί από τον προσωπικό λογαριασμό του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Το κρυπτογραφημένο μήνυμα από τον αριθμό τηλεφώνου του πρίγκιπα περιείχε κακόβουλο λογισμικό, το οποίο επέτρεψε την υποκλοπή μεγάλου όγκου δεδομένων από το τηλέφωνο του Μπέζος, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα και την έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ.

«Τα δημοσιεύματα είναι παράλογα. Ζητούμε έρευνα γύρω από τους ισχυρισμούς αυτούς», ανέφερε σε μήνυμά της, χθες, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον. Οι σχέσεις μεταξύ Ριάντ και Μπέζος είναι τεταμένες μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα αρθρογράφου της Washington Post –ιδιοκτησίας του Μπέζος– Τζαμάλ Κασόγκι από πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας, στο προξενείο της χώρας, στην Κωνσταντινούπολη. Ο χάκερ εξασφάλισε από το τηλέφωνο του Μπέζος ανταλλαγή μηνυμάτων του με τη σύντροφό του, παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, και δημοσίευσε το περιεχόμενό τους στη σκανδαλοθηρική National Enquirer.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή