LONGINES Heritage Military 1938

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι δυνατόν ένα μοντέλο του 1938 να είναι επίκαιρο τη σήμερον ημέρα; Αν είναι Longines, η απάντηση είναι ναι. Γιατί η Longines έχει κτίσει μία ολόκληρη συλλογή, η οποία βασίζεται σε εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος και αποτελεί μία μοναδική δεξαμενή ρολογιών που έχουν να διηγηθούν το καθένα και από μία ιστορία. Ένα από τα πιο φρέσκα μέλη στη συλλογή Heritage είναι το Heritage Military 1938, το οποίο, όπως θα έχετε αντιληφθεί, είναι ένα remake ενός στρατιωτικού μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει στην αγορά το 1938. 

LONGINES Heritage Military 1938-1

Το πρωτότυπο μοντέλο της Longines του 1938 προοριζόταν για στρατιωτική χρήση.

 

Η κάσα του νέου Longines Heritage Military 1938 είναι ατσάλινη, σε διάμετρο 43 mm και η αισθητική της είναι χαρακτηριστική της δεκαετίας του 1930, με μπιζουτέ στεφάνη και ανάγλυφη κορώνα σε σχήμα αχινού. Ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού καλύπτει το ιδιαιτέρως ευκρινές καντράν με την ματ μαύρη πλάκα, τους γυαλισμένους δείκτες τύπου baton και τους μπεζ αραβικούς αριθμούς, όλα με φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova.

LONGINES Heritage Military 1938-2

Ωραίες σχεδιαστικές λεπτομέρειες αποτελούν το μικρό υποκαντράν των δευτερολέπτων και η διαβάθμιση των λεπτών στην περιφέρεια, σε μορφή σιδηροδρομικής γραμμής. Ο μηχανισμός του ρολογιού είναι ο κουρδιστός Calibre L507.2, ο οποίος βασίζεται στον ETA 6498/2, έχει συχνότητα 3 Hz (21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα) και  λειτουργεί απρόσκοπτα 53 ώρες μέχρι να ξαναχρειαστεί κούρδισμα.

LONGINES Heritage Military 1938-3

Το ωραίο σύνολο ολοκληρώνεται από ένα vintage αισθητικής δερμάτινο λουράκι σε σκούρο γκρι χρώμα. Το Heritage Military 1938 συνοδεύεται και από ένα επιπλέον υφασμάτινο λουράκι τύπου ΝΑΤΟ στο χρώμα του κονιάκ. Είναι στεγανό μέχρι 30 μ. και κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση 1.938 αντιτύπων. Η τιμή του είναι 2.400 €.

Δείτε το ρολόι στις λεπτομέρειές του στο video που ακολουθεί…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή