Η Ζιζέλ και οι κανόνες της

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μικρό της όνομα αρκεί. Η Ζιζέλ είναι ένα από εκείνα τα πρόσωπα των οποίων η αναγνωρισιμότητα ξεπερνά τον δικό τους επαγγελματικό τομέα. Πρόσφατα αποφάσισε να μας δείξει και πώς είναι η γυναίκα πίσω από το υπερ-μοντέλο, που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει εμφανιστεί σε 1.200 εξώφυλλα περιοδικών, 450 αφιερώματα μόδας και έχει περπατήσει σε 500 επιδείξεις. «Οι περισσότεροι με ξέρουν μόνο ως εικόνα. Σαν αντικείμενο», γράφει η ίδια στο βιβλίο της «Ζιζέλ Μπούντχεν: Μαθήματα. Η διαδρομή μου προς μια ζωή με νόημα», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τον εκδοτικό οίκο Αthens Bookstore Publications, σε μετάφραση της Χρύσας Φραγκιαδάκη.

Η Ζιζέλ Καρολάιν Μπούντχεν γεννήθηκε το 1980 στην Οριζοντίνα, μια μικρή πόλη της νότιας Βραζιλίας. Πέμπτης γενιάς Βραζιλιάνα, με γερμανικές ρίζες, μεγάλωσε σε μια σκληρά εργαζόμενη οικογένεια, όπου οι οικονομικές δυσκολίες ήταν συχνά θέμα συζήτησης. Σκεφτόταν να γίνει παίκτρια του βόλεϊ ή κτηνίατρος, όταν στα δεκατρία της, με 1,75 μ. ύψος, η μητέρα της την έγραψε σε σχολή μοντέλων, μαζί με δύο από τις πέντε αδελφές της. 

Μικρά ή μεγαλύτερα, πρακτικά ή συναισθηματικά, τα «μαθήματα» της Ζιζέλ δεν είναι «κανόνες», αλλά σκέψεις και πράξεις για μια πιο ουσιαστική καθημερινότητα. Η Ζιζέλ συνιστά πειθαρχία, λογικές προσδοκίες, μετριοφροσύνη και πολλή αγάπη. Μοιράζεται συνήθειες όπως μία κουταλιά λάδι καρύδας κάθε πρωί, γιόγκα και διαλογισμό ενάντια στις κρίσεις πανικού και εξομολογείται την ανάγκη της για ένα κομμάτι σοκολάτα την ημέρα. 

Το μικρό της όνομα αρκεί. «Είμαι το είδος του κοριτσιού που κυκλοφορεί ξυπόλυτο, με τζιν και μακό μπλουζάκι. Οι δικοί μου θα σας πουν το ίδιο», γράφει. «Μαθητεύω πάντα στη ζωή, είμαι πάντα περίεργη, θέλω πάντα να μάθω περισσότερα».   ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή