Αρχίζει σήμερα η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Αρχίζει σήμερα η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δίκη για τους υπεύθυνους της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής πριν από δύο χρόνια, που προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες καταστροφές αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με κατηγορούμενους, την τότε περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τους τότε δήμαρχους της περιοχής και υπεύθυνους της πολεοδομίας.

Ολοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για σωματικές βλάβες, πρόκληση πλημμύρας, ανθρωποκτονίες από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.

Για την τραγωδία στην Μάνδρα, όπου η θεομηνία εκτός από ανθρώπινες απώλειες, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, με τόνους λάσπης που καταπλάκωσαν σπίτια, είχε διενεργήσει έρευνα η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία είχε καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά περίπου δέκα προσώπων μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής. Την δικογραφία, λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης και της συρροής των αδικημάτων, είχε χειριστεί η 7η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι το περασμένο καλοκαίρι, με την Ρένα Δούρου να αφήνεται ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, στην περιοχή είχαν διαπιστωθεί κατά τις έρευνες, δεκάδες παραβάσεις του νόμου και παραλείψεις ενεργειών, με κορυφαίες την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Καταγράφονται επίσης σοβαρότατοι παράγοντες που επέδρασαν στο τραγικό αποτέλεσμα, όπως η καταπάτηση ρεμάτων και η αυθαίρετη δόμηση  από τον Δήμο Μάνδρας και ιδιώτες. Συνολικά καταγράφηκαν 39 αυθαίρετες κατασκευές εντός ρεμάτων, μεταξύ των οποίων δημοτικό αμαξοστάσιο, κέντρο διασκέδασης, βενζινάδικα, γήπεδο, κατοικίες και αποθήκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή