Προβολές γαλλικών ταινιών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκ ολίγες ταινίες θα δούμε φέτος από το Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο εμπλουτίζει την ταινιοθήκη του με ποιοτικές γαλλικές ταινίες τόσο για το σινεφίλ όσο και για το πιο ευρύ κοινό, τη στιγμή που η νέα του διοίκηση μας έχει προετοιμάσει για ένα αναβαθμισμένο, πιο γιορτινό, Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Μέχρι τότε, όμως, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από γαλλικό σινεμά κάθε Σάββατο με την προβολή τεσσάρων ταινιών από τις 4 μ.μ.

Ετσι, για αύριο, το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβάλει στο Αμφιθέατρο Theo Angelopoulos το Adama του Simon Rouby, μια ιστορία ενηλικίωσης ενός 12χρονου που ζει σε ένα απομονωμένο χωριό της Δυτ. Αφρικής το 1916. Οταν ο αδελφός του εξαφανίζεται, o Ανταμά αψηφά τις απαγορεύσεις και ξεκινά μια μεγάλη αναζήτηση που θα τον μεταφέρει μέχρι το μέτωπο του Α΄ Π.Π. Η Valerie Donzelli σκηνοθετεί το «Marguerite & Julien», μια ιστορία για τον απαγορευμένο έρωτα δύο αδελφών και την αντίδραση της κοινωνίας που τους αναγκάζει να πάρουν άλλους δρόμους διαφυγής. Ακολουθεί το Eastern Boys του Robin Campillo, μια δραματική ερωτική ιστορία μεταξύ ενός 50χρονου Γάλλου και ενός νεαρού Ουκρανού μετανάστη στη Γαλλία που παίρνει αναπάντεχη τροπή και για το τέλος, στις 10.20 μ.μ., προβάλλεται η ταινία «Hippocrate» του Thomas Lilti, υποψήφια για επτά βραβεία Σεζάρ, με έναν νέο γιατρό που έρχεται αντιμέτωπος με τα όρια του εαυτού του και τις προκαταλήψεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή