12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού

8' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 25 Ιανουαρίου 2020, το κινεζικό ημερολόγιο εισέρχεται στη χρονιά του ποντικού. Σε αντίθεση με το Γρηγοριανό ημερολόγιο που βασίζεται στην ηλιακή ημέρα, το παραδοσιακό κινεζικό ημερολόγιο βασίζεται στον κύκλο της Σελήνης, ο οποίος διαρκεί 29.53059 ημέρες. Κάθε έτος αποτελείται από 12 σεληνιακούς μήνες (354.36707 ημέρες) και είναι περίπου κατά 11 ημέρες μικρότερο συγκριτικά με το ηλιακό έτος, που ως γνωστόν είναι 365 ημέρες και κάτι ψιλά (365.242374 ημέρες για να είμαστε ακριβείς). Κάθε μήνας στο Κινέζικο ημερολόγιο ξεκινά την ημέρα της Νέας Σελήνης και διαρκεί 29 ή 30 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες χρονιές χρειάζεται να προστεθεί και ένας 13ος μήνας για να συμπληρώνεται το κενό. Και επειδή το μήκος κάθε έτους δεν είναι πάντοτε το ίδιο, η ημερομηνία της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς είναι κάθε φορά διαφορετική. Με αφορμή την κινέζικη πρωτοχρονιά που γιορτάζεται σήμερα, πολλοί μεγάλοι οίκοι παρουσιάζουν εξαιρετικές δημιουργίες υψηλής ωρολογοποιίας με πρωταγωνιστή το χαριτωμένο τρωκτικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μεγάλος τροφοδότης της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών είναι η Κίνα και η ασιατική αγορά. Είναι λοιπόν πολύ λογικό να απευθύνονται στο συγκεκριμένο κοινό, τιμώντας μία τόσο σημαντική στιγμή. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή ας δούμε τι καλό ετοίμασαν. Σας παρουσιάζουμε τις δημιουργίες τους όπως πάντα με αλφαβητική σειρά…

 

1. BLANCPAIN Villeret Traditional Chinese Calendar

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-1

Αυτό το μοντέλο ανήκει στη βασική συλλογή του ελβετικού οίκου. Διαθέτει μία ειδική complication που περιλαμβάνει σε έναν δίσκο όλα τα ζώδια του κινεζικού ζωδιακού κύκλου και κάθε χρονιά εμφανίζεται στο ειδικό παράθυρο στο 12, το σωστό ζώδιο. Η κάσα του από κόκκινο χρυσό ή πλατίνα έχει διάμετρο 45 mm, πάχος 15 mm και φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό με 464 εξαρτήματα και 7 ημέρες αυτονομίας. Το καντράν είναι από σμάλτο Grand Feu και, εκτός από την κλασική ένδειξη της ώρας, διαθέτει μεταξύ άλλων παραδοσιακό κινεζικό ημερολόγιο με διπλή ένδειξη ώρας, ημερομηνία, μήνα του κινεζικού ημερολογίου, ένδειξη των πέντε στοιχείων, γρηγοριανό ημερολόγιο με ημερομηνία και φάσεις Σελήνης. Είναι limited edition 50 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

2. BLANCPAIN Métiers d’Art Porcelaine

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-2

Η τέχνη της ζωγραφικής μινιατούρας πάνω σε πορσελάνη. Εδώ οι δημιουργοί επέλεξαν την πορσελάνη έναντι του σμάλτου, γιατί επιτυγχάνονται πιο έντονα χρώματα καθώς το υλικό ψήνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Κάθε παράσταση είναι ζωγραφισμένη με ελεύθερο χέρι, όπερ σημαίνει ότι κάθε ρολόι είναι μοναδικό έργο τέχνης. Έχει κάσα από λευκό χρυσό σε διάμετρο 33,2 mm και πάχος 9,15 mm, στεφάνη με 48 διαμάντια και αυτόματο μηχανισμό με 100 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Πρόκειται για εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση 8 μοναδικών κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

3. BREGUET Reine De Naples 8955 Cammea

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-3

Μία ειδική έκδοση του δημοφιλούς οβάλ γυναικείου μοντέλου της Breguet που θυμίζει τις κλασικές καρφίτσες τύπου cameo. Έχει ολοσκάλιστο καντράν, στο οποίο ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό λευκό ποντικάκι από ελεφαντόδοντο κάθεται επάνω στον πλανήτη Αφροδίτη. Η ανάγλυφη κάσα του ρολογιού είναι από ροζ χρυσό, είναι στολισμένη με 40 διαμάντια και η κορώνα της στο 4 φέρει ένα διαμάντι κοπής briolette. Ο αυτόματος μηχανισμός είναι ορατός από το διαφανές κρυστάλλινο πίσω καπάκι, διαθέτει guilloché ρότορα από πλατίνα και προσφέρει 45 ώρες αυτονομίας. Πρόκειται για limited edition 8 μόλις κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656), Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

4. CHOPARD L.U.C XP Urushi Year of the Rat

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-4

Ο ετήσιος φόρος τιμής της Chopard στην κινεζική πρωτοχρονιά είναι ένα αμάλγαμα τέχνης, τεχνικών και τεχνολογίας από την Ελβετία, την Κίνα και την Ιαπωνία: το ρολόι διαθέτει έναν υπέρλεπτο manufacture μηχανισμό L.U.C, ένα έξοχο καντράν με την ιαπωνική τεχνική Urushi επεξεργασίας και ζωγραφικής σε λάκα και συμβολίζει το πρώτο ζώδιο του κινεζικού ζωδίου, τον ποντικό. Το ζωγραφισμένο στο χέρι καντράν φέρει την υπογραφή του εργαστηρίου Yamada Heiando, το οποίο ιδρύθηκε το 1919 και έχει ως πιστούς πελάτες του τον Ιάπωνα αυτοκράτορα και την οικογένειά του. Η κάσα του ρολογιού είναι από ροζ χρυσό, σε διάμετρο 39,5 mm, πάχος μόλις 6,8 mm και φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό με μικρο-ρότορα, δύο βαρέλια και 65 ώρες αυτονομίας. Είναι limited edition 88 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

5. HARRY WINSTON Premier Chinese New Year Automatic

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-5

Στο κόκκινο χρώμα που τόσο λατρεύουν οι Κινέζοι είναι αυτή η συλλεκτική έκδοση 8 κομματιών, με το 8 να θεωρείται ο πιο τυχερός αριθμός στην κινεζική αριθμολογία. Έχει κάσα από ροζ χρυσό 18Κ, στολισμένη με τουλάχιστον 100 διαμάντια μπριγιάν και ένα περίτεχνο καντράν που αντλεί την έμπνευση από την κινεζική τεχνική χαρτοκοπτικής jianzhi, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη δυναστεία των Τανγκ. Η πλάκα από φίνο φίλντισι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει τύχη και ευτυχία, είναι διακοσμημένη με ένα ντελικάτο ποντικάκι από χρυσό –σύμβολο καλής τύχης– και διαμάντια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

6. JAQUET DROZ Petite Heure Minute Rat

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-6

O οίκος Jaquet Droz έχει ιστορικούς δεσμούς με την Κίνα και κάθε χρόνο παρουσιάζει περισσότερες από μία εκδόσεις αφιερωμένες στην κινεζική πρωτοχρονιά. Οι πρώτες δύο παραλλαγές του Petite Heure Minute Rat είναι από κόκκινο χρυσό 18Κ και στα ιβουάρ καντράν τους απεικονίζουν δύο χαριτωμένα τρωκτικά επάνω σε πράσινα φύλλα και σποράκια ροδιού, ένα φρούτο που συμβολίζει τη ζωή και την γονιμότητα.

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-7

Η μινιατούρα είναι ζωγραφισμένη επάνω σε σμάλτο και περικλείεται είτε σε μία κάσα 35 mm στολισμένη με 232 διαμάντια είτε σε unisex κάσα 39 mm με λεία χρυσή στεφάνη. Έχουν αυτόματο μηχανισμό με ελατήριο από πυρίτιο, δύο βαρέλια και 68 ώρες αυτονομίας και κυκλοφορούν η καθεμία σε 28 συλλεκτικά αντίτυπα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

7. JAQUET DROZ Petite Heure Minute Relief Rat

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-8

Οι άλλες δύο εκδόσεις του οίκου Jaquet Droz έχουν κάσα διαμέτρου 41 mm από κόκκινο ή λευκό χρυσό και υπέροχα ανάγλυφα καντράν με ένα χρυσό ποντικάκι που κρατά ένα σπόρο ροδιού που είναι ένα ρουμπίνι μπριγιάν. Και στις δύο εκδόσεις απεικονίζεται ένα κομμένο ρόδι στα αριστερά διακοσμημένο με μικρά ρουμπίνια καθώς και μερικά κλειστά ρόδια από χρυσό στη δεξιά πλευρά.

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-9

Όλα αυτά σε μία πλάκα από μαύρο όνυχα. Και σ’ αυτή την περίπτωση ο μηχανισμός είναι εφοδιασμένος με ελατήριο από πυρίτιο, δύο βαρέλια και προσφέρει 68 ώρες. Μόλις 8 αντίτυπα σε κάθε μέταλλο θα κυκλοφορήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

8. LOUIS VUITTON Tambour Horizon Monogram Eclipse “Chinese New Year”

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-10

Μπορεί το συγκεκριμένο ρολόι να είναι smartwatch, δεν υστερεί όμως σε φαντασία και σε λεπτομέρεια. Πρόκειται για το Tambour Horizon smartwatch, το οποίο εκτός από το εμβληματικό μονόγραμμα διαθέτει και 12 νέα καντράν, ένα για κάθε σύμβολο του κινεζικού ωροσκοπίου (ποντικός, βόδι, τίγρη, λαγός, δράκος, άλογο, κατσίκα, πίθηκος, κόκορας, σκύλος και χοίρος). Το εικονιζόμενο αφορά προφανώς το 2020 και το έτος του ποντικού υπό μορφή καρτούν. Έχει ενδιαφέρον ότι μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και διαφορετικά χρώματα και σχέδια για το καντράν. Η κάσα του έχει διάμετρο 42 mm.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

9. PANERAI Luminor Sealand — 44mm “Year of the Rat”

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-11

H Officine Panerai ξεκίνησε να δημιουργεί μοντέλα για το κινεζικό ημερολόγιο το 2009, όταν ήταν το έτος του βοδιού. Ανήκουν στη συλλογή Sealand και διακρίνονται από το διακοσμημένο καπάκι, το οποίο ανοίγει και αποκαλύπτει το καντράν. Η διακόσμηση για την έκδοση του 2020 απεικονίζει προφανώς έναν ποντικό, φιλοτεχνημένο από Ιταλούς τεχνίτες με την αρχαία τεχνική του sparsello, το ειδικό εργαλείο χάραξης που χρησιμοποιούν. Για κάθε ρολόι απαιτούνται περίπου 50 ώρες εργασίας. Η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 44 mm και φιλοξενεί στο εσωτερικό της τον αυτόματο μηχανισμό Panerai P.9010 με αυτονομία τριών ημερών. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 88 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα-Μύκονος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 6945970093)

 

10. PERRELET Turbine Rat

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-12

Οι φίλοι της Perrelet γνωρίζουν πολύ καλά το μοντέλο Turbine, με τον ρότορα, ο οποίος περιστρέφεται μπροστά από το καντράν. Όταν οι λεπίδες από ανοδιωμένο αλουμίνιο του ρότορα περιστρέφονται στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, αποκαλύπτεται ως διά μαγείας ένα σχέδιο στην πλάκα του. Στην προκειμένη περίπτωση το σχέδιο είναι ένας χρυσός ποντικός επάνω σε κόκκινο φόντο. Ακόμη ένας ποντικός, μικρότερος και σε κόκκινο χρώμα υπάρχει επάνω στη λεπίδα που σταματά στο 3.

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-13

Η 44 mm κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη με επίστρωση μαύρου PVD και φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό με 42 ώρες αυτονομίας. Είναι συλλεκτική έκδοση 100 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

11. PIAGET Altiplano Chinese Zodiac

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-14

Ο οίκος Piaget επιστράτευσε μία διάσημη καλλιτέχνιδα που ειδικεύεται στην ζωγραφική σε σμάλτο, την Anita Porchet για να δημιουργήσει αυτό το μικρό αριστούργημα. Χρησιμοποίησε την τεχνική του cloisonné για να απεικονίσει δύο ποντικάκια σε απαλούς τόνους του γκρι. Η κάσα του ρολογιού από λευκό χρυσό έχει διάμετρο 38 mm, είναι στολισμένη με 78 διαμάντια μπριγιάν και στεγάζει τον υπέρλεπτο κουρδιστό μηχανισμό Piaget Caliber 430P. Έχουν φτιαχτεί μόνο 38 κομμάτια, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στις μπουτίκ της Piaget.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

12. VACHERON CONSTANTIN Métiers d’Art Legend of the Chinese Zodiac Year of the Rat

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-15

Την κινεζική τεχνική χαρτοκοπτικής jianzhi εφάρμοσαν και οι καλλιτέχνες της Vacheron Constantin για να αποτίσουν φόρο τιμής στην κινεζική πρωτοχρονιά. Ένα μοτίβο με ρόδια έχει χαραχθεί επάνω στο χρυσό καντράν, το οποίο εν συνεχεία καλύπτεται με πολλές στρώσεις σμάλτου. Στο κέντρο δεσπόζει η ανάγλυφη φιγούρα ενός ποντικού. Το ρολόι δεν έχει δείκτες και όλες οι ενδείξεις του εμφανίζονται σε τέσσερα παράθυρα, σε συμμετρικά σημεία του καντράν: ώρα, λεπτά, ημέρα και ημερομηνία. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, από πλατίνα με μπλε καντράν ή από ροζ χρυσό 18Κ με καφέ καντράν.

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-16

Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος Caliber 2460 G4, ο οποίος κινεί όλα τα μοντέλα της συλλογής Métiers d’Art. Η κάσα έχει διάμετρο 40 mm. Έχουν κατασκευαστεί μόλις 12 κομμάτια από κάθε εκδοχή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Σ. Παλατζιάν & Σία (τηλ.: 210-3613525)

 

13. SWATCH “Cheese! Squeek Squeek!”

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-17

Με αφορμή την έναρξη του έτους του ποντικού η Swatch παρουσίασε και αυτή ένα χιουμοριστικό ρολόι με πρωταγωνιστή ένα ποντικάκι, το οποίο προσφέρεται σε ειδική μεταλλική θήκη σε σχήμα φέτας τυριού!

12+1 ρολόγια για το έτος του ποντικού-18

Με σοφιστικέ ασημί χρώμα, το Cheese, έχει μονόχρωμο λουρί πάνω στο οποίο δεσπόζουν τα μεγάλα ποντικίσια αυτιά ενώ το καντράν είναι η μουσούδα του αξιαγάπητου τρωκτικού με τα παιχνιδιάρικα μουστάκια! Αυτό το ρολόι θα σας κάνει να χαμογελάτε τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα. Mήπως είπε κάποιος "cheese";

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Δείτε και το προηγούμενο αφιέρωμά μας στο κινεζικό έτος του χοίρου εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή