Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στις ΗΠΑ

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στις ΗΠΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 60χρονη γυναίκα, που έφθασε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο, προσβλήθηκε από τον νέο κινεζικό κοροναϊό, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας ονομάστηκε 2019-nCoV, γνωστοποίησαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, επιβεβαιώνοντας το δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ.

Η γυναικά νοσηλεύτηκε με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης και «η κλινική υγεία της είναι καλή» δήλωσε η Άλισον Αργουάντι, υπεύθυνη δημόσιας υγείας στο Σικάγο, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ίδια, η ασθενής δεν χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε ελάχιστες επαφές μετά την επιστροφή της από την Κίνα.

«Όλα είναι καθησυχαστικά αναφορικά με τον κίνδυνο μετάδοσης για το κοινό» υπογράμμισε η αξιωματούχος.

Η Νάνσι Μεζονιέρ, η υπεύθυνη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για Νόσους του Αναπνευστικού, επισήμανε ότι σε συνολικά 50 ασθενείς αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων για να επιβεβαιωθεί ή όχι εάν τα συμπτώματά τους οφείλονται στον ιό 2019-nCoV. Οι αιματολογικές εξετάσεις διεξήχθησαν στην Ατλάντα, στην έδρα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Τα αποτελέσματα άλλων 11 ανθρώπων βγήκαν αρνητικά και δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και στο Σικάγο. Ο ασθενής στην πολιτεία της Ουάσιγκτον πάει καλά και κανένα πρόσωπο από το περιβάλλον του δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, σύμφωνα με τη Νάνσι Μεζονιέρ.

Οι 63 ασθενείς προέρχονται από 22 πολιτείες.

«… Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών εκτιμούν ότι ο άμεσος κίνδυνος για τους Αμερικανούς παραμένει χαμηλός έως σήμερα» τόνισε η ίδια.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα πρόσωπα που έφυγαν από την Ουχάν πριν από την εφαρμογή αυτήν την εβδομάδα από τις κινεζικές αρχές των μέτρων καραντίνας, όπως την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων, τόνισε, από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σέτρον, ο υπεύθυνος για τις καραντίνες στα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 2.000 άνθρωποι που έφυγαν με 200 πτήσεις υποβλήθηκαν σε ελέγχους σε 5 αμερικανικά αεροδρόμια από την περασμένη Παρασκευή, όμως κανείς δεν διαγνώστηκε με τον ιό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή