Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε τη Συμφωνία Αποχώρησης

Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε τη Συμφωνία Αποχώρησης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι υπέγραψε σήμερα τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαιρετίζοντας «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία» της χώρας του.

Έπειτα από τρία χρόνια πολιτικής κρίσης στη Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα του 2016, το Brexit θα πρέπει να επικυρωθεί τώρα και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που προβλέπεται να γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Η αποχώρηση είναι προσδιορισμένη για τις 23.00 (ώρα Λονδίνου) της 31ης Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, η ΕΕ διόρισε σήμερα τον πρώτο πρεσβευτή της στη Βρετανία – ως τρίτη χώρα – μετά το Brexit.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ι υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα μεταβεί στο Λονδίνο την προσεχή εβδομάδα ακριβώς πριν από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ,

στις 29 Ιανουαρίου.

Ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να «επιβεβαιώσει την ειδική σχέση» μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών και να «συζητήσει τον τρόπο διεύρυνσης και εμβάθυνσης των εμπορικών σχέσεων μετά το Brexit» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή