Η παραμονή στην κορυφή περνά από το ΟΑΚΑ

Η παραμονή στην κορυφή περνά από το ΟΑΚΑ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο ψηλό εμπόδιο πριν από τον αγώνα του στην Τούμπα σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα, περιμένει αύριο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο πιο ενδιαφέρον και κρίσιμο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο τεστ για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας μέσα σε τέσσερις μέρες. Το πρώτο το πέρασε με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο και για να παραμείνει μόνος στην κορυφή, πρέπει να απαραίτητα να νικήσει την «Ενωση», μιας και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Δευτέρα τον Βόλο και είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Η ΑΕΚ έχει αποδειχθεί «κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και παρότι έχει 21 ολόκληρους μήνες να γευθεί νίκη σε ντέρμπι, θα είναι πολύ ανταγωνιστική στην έδρα της. Το βαθμολογικό κίνητρο των «ερυθρόλευκων», βέβαια, είναι ισχυρότερο, αλλά επειδή κι αυτοί μετρούν ελάχιστες νίκες σε ντέρμπι τα τελευταία χρόνια, οφείλουν να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι απ’ όσο με τον ΟΦΗ στην Κρήτη για να παραμείνουν σίγουρα στην πρώτη θέση για άλλη μία αγωνιστική. Η ΑΕΚ δείχνει πάντως αρκετά φορμαρισμένη στα τελευταία παιχνίδια, με τις «πινελιές» του Καρέρα να γίνονται ολοένα και πιο έντονες.

Πέρα από το πώς θα κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι, ενδιαφέρον θα έχει και το πώς θα παιχθεί το παιχνίδι έξω από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει την τακτική της πόλωσης και της έντασης με κάθε ευκαιρία, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη μόνιμη θέση του περί εύνοιας του ΠΑΟΚ από τη διαιτησία. Την επόμενη ημέρα της συνάντησης των προέδρων-ιδιοκτητών του Big 4, όπου γεννήθηκαν κάποιες προσδοκίες για βελτίωση του κλίματος, μια νέα σκληρή ανακοίνωση του Ολυμπιακού έβαλε νέο μπουρλότο στο πρωτάθλημα και όχι μόνο: κάποιες απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη με αφορμή τον τόπο γέννησής του, έχουν προκαλέσει έντονες και πολυποίκιλες αντιδράσεις που ξεπερνούν τα όρια του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο τη Δευτέρα κι αν έχει χάσει βαθμούς την προηγούμενη ημέρα ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να διαχειριστεί την πίεση που γεννά η ευκαιρία επιστροφής στην πρώτη θέση. Σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλο φαβορί για τη νίκη και έχει δείξει ότι πολύ σπάνια έχει απώλειες κόντρα σε ομάδες πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας, ειδικά στην Τούμπα.

Για τη μάχη των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός δίνει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, με αντίπαλο τη Λάρισα. Οι «πράσινοι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση στη νέα χρονιά και έχουν καταφέρει να βρεθούν μόνοι στην 4η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πάνω από τον Αρη ο οποίος δοκιμάζεται αύριο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Το παιχνίδι Λαμία – Αστέρας Τρίπολης θα δείξει ποια από τις δύο ομάδες θα μείνει «ζωντανή» αλλά με λίγες πιθανότητες πλέον στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη εξάδα. Σε περίπου ίδια θέση είναι και η Ξάνθη με τον ΟΦΗ, με τη διαφορά ότι είναι πιο ψηλά βαθμολογικά και αν προκύψει ηττημένος στο μεταξύ τους ματς, θα έχει κι άλλες ευκαιρίες για τα πλέι οφ, όπως και ο Ατρόμητος που δοκιμάζεται στη Ν. Σμύρνη κόντρα στον ουραγό Πανιώνιο.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (21η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 Λάρισα – Παναθηναϊκός (Novasports 2), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Ξάνθη – ΟΦΗ (ΕΡΤ), 15.00 Πανιώνιος – Ατρόμητος (Novasports 1), 17.15 Παναιτωλικός – Αρης (ΕΡΤ), 19.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (Novasports 1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 18.00 ΠΑΟΚ – Βόλος (PAOK TV), 20.00 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (ΕΡΤ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20 αγώνες): Ολυμπιακός 50, ΠΑΟΚ 49, ΑΕΚ 37, Παναθηναϊκός 31, Αρης 29, ΟΦΗ 26, Ατρόμητος 26, Ξάνθη 26, Λάρισα 24, Λαμία 23, Βόλος 22, Αστέρας Τρίπολης 21, Παναιτωλικός 10, Πανιώνιος 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή