Η υποψηφιότητα Φασούλα και οι εκλογές στην ΕΟΚ

Η υποψηφιότητα Φασούλα και οι εκλογές στην ΕΟΚ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Φασούλα για τις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ, τον ερχόμενο Οκτώβριο, διαμορφώνει την πρώτη εικόνα του προεκλογικού τοπίου. Η διάθεση ενεργούς ενασχόλησης με τη διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ από τον Φασούλα που είναι «τέκνο» της «χρυσής» γενιάς του ’87, συνάδει με την τάση συμμετοχής αρκετών Ευρωπαίων πρώην παικτών στις ομοσπονδίες των χωρών τους. Η κίνηση του «Πάνυ» που είναι εξωτερικός σύμβουλος του νυν προέδρου, Γιώργου Βασιλακόπουλου, έχει ενωτική πρόθεση, όπως δήλωσε: «Χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση, με παλιούς αλλά και νέους ανθρώπους, χωρίς να αποκλείονται ούτε οι μεν ούτε οι δε, με αποκλειστικό γνώμονα να επανέλθει το μπάσκετ στην κορυφή των επιτυχιών».

Ο Φασούλας δεν θα βαδίσει μόνος του προς τις επικείμενες εκλογές. Θα συμμετάσχει σε μια οργανωμένη κίνηση, την οποία θα στελεχώσει με όσους αποδεχθούν την πρότασή του, ενώ θα παρουσιάσει και πρόγραμμα των θέσεών του για όσα πρέπει να γίνουν στην τετράχρονη θητεία της επόμενης διοίκησης.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που έχει αποκλειστεί λόγω ηλικίας από τον νέο αθλητικό νόμο έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, ενώ ο δρόμος προσφυγής στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα ή όχι του νόμου αποτελεί μια επιλογή που βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά δεν έχει ωριμάσει στη σκέψη του. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ, στις αρχαιρεσίες κατατίθεται προς ψήφιση ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων που δεν είναι, όμως, παραταξιακό, ούτε έχει την έννοια του συνδυασμού. Συνεπώς, για να εκλεγούν πλειοψηφικά οι υποψήφιοι που έχουν συγκροτήσει, ουσιαστικά, ομάδα, θα πρέπει να λάβουν το 50+1 των ψήφων, ατομικά και όσο το δυνατόν περισσότεροι να γίνουν αποδέκτες των ψήφων… κοινής γραμμής.

Αν, όμως, πλην της δεδομένης υποψηφιότητας του Παναγιώτη Φασούλα και των συνεργατών του, κατατεθούν υποψηφιότητες κι άλλων προσώπων (ο πρόεδρος του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος έχει διαρρεύσει πρόθεση υποψηφιότητας χωρίς να την έχει επισημοποιήσει) που θα δημιουργήσουν δικές τους «ομάδες» για τις θέσεις του Δ.Σ. της ΕΟΚ (18 μέλη), ενδέχεται η επόμενη «κυβέρνηση» του ελληνικού μπάσκετ να είναι πλειοψηφική και να υπάρχει ισχυρή «αντιπολίτευση» για την ψήφιση του κάθε θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή