Πρόταση από την Duet Capital για την εξαγορά της Praxia

Πρόταση από την Duet Capital για την εξαγορά της Praxia

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για την εξαγορά της Praxia Bank κατέθεσε στην διοίκηση της και τον  βασικό μέτοχό της Bob Diamond όπως και στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Duet Capital. Η πρόταση έχει την μορφή Letter of Intent και συνδέεται με την ολοκλήρωση νομικού και οικονομικού ελέγχου. Προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση της Praxia με ποσό της τάξης των 25 εκατομμυρίων το πρώτο έτος και άλλων 50 εκατομμυρίων το δεύτερο έτος με απώτερο μεσοπρόθεσμο στόχο η επένδυση αυτής της πρώτης φάσης να ανέλθει στα 100 εκατομμύρια.

Η επιστολή στάλθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο του διοικητή της ΤτΕ, την διοίκηση της Praxia και την UBS που λειτουργεί ως σύμβουλος του Bob Diamond ο οποίος δια μέσω της Atlas Capital ελέγχει το μετοχικό κεφάλαιο της Praxia και.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»  άλλα και το προφίλ της Duet Capital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων, το business plan της Duet για την Praxia εστιάζεται στην λειτουργία της ως επενδυτική τράπεζα και όχι retail.

Η  πρόταση της Duet έρχεται ως «σφήνα» στις συζητήσεις της Viva, συμφερόντων Χάρη Καρώνη , με την Praxia οι οποίες τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να είχαν καταλήξει σε μια καταρχήν συμφωνία, μετά και τις άγονες συζητήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ Praxia και Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως επενδυτικό σχήμα συμφερόντων της Duet ήταν αυτό που είχε αποκτήσει αρχικά την τράπεζα από τους Γάλλους ιδιοκτήτες της και την μεταβίβασε κατόπιν (2016) στην Άτλας

Η Duet Group είναι μια διεθνής  εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου που ιδρύθηκε από τον Henry Gabay το 2002. Ελέγχει πολλούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των Duet Private Equity, Emerging Markets Investment Management, Duet Alternative Investments, Merit Capital και την Hill Street Limited. Από την ίδρυσή της πριν 17 χρόνια έχει αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο σε περιοχές με αυξανόμενη σημασία στην επενδυτική κοινότητα. Η Duet Group έχει γραφεία  στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Χονγκ Κονγκ.

Οι θυγατρικές της  λειτουργούν διεθνώς με γραφεία που βρίσκονται στην Αμβέρσα, τη Μπριζ, τη Νέα Υόρκη, το Δελχί και την Άκκρα. Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων του group ειδικεύονται στη διαχείριση και παροχή συμβουλών για επενδύσεις είτε σε θεσμικούς επενδυτές, όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οι επενδυτικές τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, είτε για επενδυτές λιανικής όπως υψηλής καθαρής αξίας πρόσωπα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή