Βανκούβερ by locals

5' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστιατόριο σούσι Hoke Poke

1834 West 4th

Τηλ. +1 604-5648885

Δευτέρα-Παρασκευή 11.30-20.00,

Σάββατο 12.00-18.30

Κανονικό μπολ: 9 ευρώ

Το poke –γνωστό και ως χαβανέζικο σούσι– είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στη δυτική ακτή του Καναδά και βέβαια στο Βανκούβερ. Στο Hoke Poke μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου σύνθεση, ξεκινώντας με μια βάση από ρύζι και ωμό ψάρι και προσθέτοντας λαχανικά και καρυκεύματα. Πέρα από το καλό φαγητό, το Hoke Poke βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, στον δρόμο προς την παραλία Kitsilano και κοντά σε μερικά από τα καλύτερα γυμναστήρια της πόλης.

– Samantha Cheng


Εταιρεία πολιτισμού The Cultch

1895 Venables Street

Τηλ. +1 604-2511363

Εισιτήρια: Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-18.00,

Σάββατο 12.00-16.00

Τιμή: 17 ευρώ

Βανκούβερ by locals-1

Παράσταση χορού των Dancers of Damelahamid στο The Cultch. © Jessica Wittman/Banff Centre

Αν αναζητάτε εναλλακτικές παραστάσεις που θα σας εμπνεύσουν, το The Cultch είναι το ιδανικό μέρος. Πρόκειται για μια εταιρεία πολιτισμού που διαχειρίζεται διάφορους χώρους στο Βανκούβερ, όπως γκαλερί, πολυχώρους και θέατρα, μεταξύ των οποίων το Historic Theatre και το Vancity Culture Lab, που στεγάζονται σε μια εκκλησία του 1909. Οι παραστάσεις ποικίλλουν: από θέατρο, χορό και περφόρμανς μέχρι συναυλίες και κονσέρτα.

– Maya Korbynn


False Creek Ferries

Granville Island Ferry Dock

Τηλ. +1 604-6847781

Καθημερινά 07.00-21.00

Ημερήσιο πάσο: 10 ευρώ

Βανκούβερ by locals-2

Περιηγηθείτε με τα False Creek Ferries στον όρμο False Creek, που χωρίζει το κέντρο του Βανκούβερ από την υπόλοιπη πόλη.

Μια βόλτα με τα False Creek Ferries είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στον όρμο False Creek, που χωρίζει το κέντρο του Βανκούβερ από την υπόλοιπη πόλη. Τα πλοιάρια δεν εξυπηρετούν μόνο τουρίστες, αλλά και τους ντόπιους, που τα χρησιμοποιούν για να πάνε στη δουλειά τους. Τα False Creek Ferries κάνουν στάση, μεταξύ άλλων, στο Ναυτικό Μουσείο και στο επιστημονικό κέντρο Science World. Το κόστος του εισιτηρίου διαφοροποιείται ανάλογα με τη διαδρομή, όμως προτιμότερο είναι να αγοράσετε ένα ημερήσιο πάσο για να εξερευνήσετε με την ησυχία σας όλα τα αξιοθέατα της περιοχής.     

– Maya Korbynn


Dose Espresso Bar

1517 West Broadway

Τηλ. +1 604-7347711

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-16.00, Σάββατο 09.00-12.00

Καφέ americano: 1,7 ευρώ

Σε μια γειτονιά που βρίθει πανομοιότυπων μαγαζιών, το Dose Espresso Bar ξεχωρίζει. Πρόκειται για ένα γλυκύτατο, μικροσκοπικό καφέ με μίνιμαλ διακόσμηση και νεαρό προσωπικό ντυμένο με άποψη. Μη σας ξεγελάσει το χαριτωμένο στιλ του, καθώς στο Dose Espresso Bar όσον αφορά τον καφέ παίρνουν τα πράγματα πολύ σοβαρά. Κάθε ρόφημα παρασκευάζεται και σερβίρεται άψογα. Το μενού περιλαμβάνει καφέδες (nutella mocha, latte μέλι-κακάο, mocha σμέουρο και το αγαπημένο μου: latte με γεύση καμένης καραμέλας), κέικ φρούτων, μάφιν, βάφλες, κρουασάν και τάρτες.      

– Pamela Olmstead


Εστιατόριο The Wall Flower

2420 Main Street

Τηλ. +1 604-5687554

Κυριακή-Πέμπτη 09.00-22.00,

Παρασκευή-Σάββατο 09.00-00.00

Μακαρόνια με τυρί: 10 ευρώ

 

Το The Wall Flower είναι γνωστό στέκι του Βανκούβερ για πρωινό (σερβίρεται έως τις 4 μ.μ.), μεσημεριανό ή δείπνο και διαθέτει κάτι για όλους (κρεατοφάγους, χορτοφάγους ή άτομα με κοιλιοκάκη). Το αγαπημένο μου είναι το βίγκαν Mac ’n’ Cheese (μακαρόνια με τυρί), το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με χορτοφαγικό χοτ ντογκ, μπέικον ή τσορίθο. Η διακόσμηση είναι μάλλον underground, με χαμηλό φωτισμό και λουλούδια σχεδιασμένα στους τοίχους.   

– Gabrielle Dugré Desrochers


Southlands Heritage Farm

6767 Balaclava Street

Τηλ. +1 604-2611295

Καθημερινά 09.00-17.00

Ενδιαφέρεστε για μια επιμορφωτική, ασυνήθιστη και διασκεδαστική ταξιδιωτική εμπειρία; Αν ναι, επισκεφθείτε το οικολογικό αγρόκτημα Southlands Heritage Farm, για να κάνετε ιππασία και βόλτα στο πράσινο, να ταΐσετε με το χέρι κοτόπουλα και κατσίκες (ζητήστε την άδεια των υπευθύνων πρώτα), να περάσετε από τον αχυρώνα για να χαιρετίσετε τα άλογα και τα πόνι, να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, αυγά, μέλι και μαρμελάδες. Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά, όμως είμαι σίγουρη ότι θα φανείτε γενναιόδωροι με μια επιχείρηση που φέρνει τους ανθρώπους κοντά στη φύση και διοργανώνει προγράμματα για εφήβους και παιδιά, εξοικειώνοντάς τα με έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής.   

– Daniela Botelho Perotto


Ζυθοποιία Parallel 49 Brewing Company

1950 Triumph St.

Τηλ. +1 604-558739

Κυριακή-Πέμπτη 11.00-00.00,

Παρασκευή-Σάββατο 11.00-01.00

Ποτήρι μπίρα: 2,7 ευρώ

Βανκούβερ by locals-3

Η ζυθοποιία Parallel 49 έχει μπίρες για όλα τα γούστα. © 2017, Lindsay Elliott

Η οδός Triumph δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, όμως από τη στιγμή που την «κατέλαβαν» οι τοπικές ζυθοποιίες και πιο συγκεκριμένα η Parallel 49 Brewing Company, θεωρείται ένας από τους πιο κουλ δρόμους του ανατολικού Βανκούβερ. Η ζυθοποιία Parallel 49 έχει μεγάλη ποικιλία σε μπίρες, που μπορούν να ικανοποιήσουν σχεδόν κάθε γούστο, ενώ η προθήκη της παραπέμπει λίγο σε πίνακα αεροδρομίου (όσο προσπαθείς να επιλέξεις τι θα πιεις, αισθάνεσαι ότι ψάχνεις την πύλη της πτήσης σου). Πέρα από μπίρες, προσφέρει και φαγητό: ρύζι με τζίντζερ, κουνουπίδι, ζουμερό αρνίσιο λουκάνικο.

– Daniela Botelho Perotto


Εγκατάσταση Golden Tree

West 63rd Avenue 807-837

Ανοιχτό όλη μέρα

Ελεύθερη είσοδος

Βανκούβερ by locals-4

Η εγκατάσταση Golden Tree μπροστά από τον σταθμό μετρό Marine Drive. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Mου αρέσει η δημόσια τέχνη, γιατί σου προσφέρει μια ιδιαίτερη οπτική του προορισμού στον οποίο βρίσκεσαι. Αυτό συμβαίνει και με το Golden Tree, μια εγκατάσταση του Καναδού καλλιτέχνη Douglas Coupland από οπλισμένο σκυρόδεμα, υαλοβάμβακα και χρυσό, η οποία απεικονίζει ένα κούφιο δέντρο εμπνευσμένo από ένα αληθινό στο Stanley Park. Τραβήξτε φωτογραφίες, το πραγματικό και το τεχνητό δέντρο, για να τις κοιτάτε όταν επιστρέψετε σπίτι σας.

– Roz Regan


The Roxy Cabaret

932 Granville St

Τηλ. +1 604-3317999

Δευτέρα-Κυριακή 20.00-03.00

Είσοδος: 7 ευρώ

Βανκούβερ by locals-5

Το The Roxy Cabaret είναι από τα πιο καλά κλαμπ για χορό. © 2018, Erich Saide

Το Roxy είναι το αγαπημένο μου κλαμπ για να χορέψω και να ακούσω ζωντανή μουσική (τις Παρασκευές και τα Σάββατα είναι πάντα προγραμματισμένο κάποιο καλό λάιβ). Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν μερικά μπαράκια απ’ όπου μπορείς να ξεκινήσεις τη βραδιά σου και να μπεις σε χορευτική διάθεση.

– Dinesh Jayabalan


Μπακάλικο The Soap Dispensary

3718 Main Street

Τηλ. +1 604-5683141

Καθημερινά 10.00-18.00

Χαρτί από κερί μέλισσας: 12 ευρώ

Πρόκειται για το πρώτο zero-waste μπακάλικο της πόλης, όπου πωλούνται σαπούνια, καθαριστικά, λάδια και γύρω στα 300 χύμα προϊόντα, τα οποία μπορείς να βάλεις στις συσκευασίες που θα φέρεις από το σπίτι (ή θα αγοράσεις από εδώ), έτσι ώστε να μειωθεί η χρήση του πλαστικού μιας χρήσης. Πρόσφατα αγόρασα περιτύγμα από κερί μέλισσας, για να αντικαταστήσω τα αντίστοιχα πλαστικά που χρησιμοποιούσα. Σε ποσοστό 50% οι προμηθευτές είναι ντόπιοι, επομένως ψωνίζοντας συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύετε τις τοπικές επιχειρήσεις.

– Gabrielle Dugré Desrochers

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή