Ο πρώτος θάνατος στο Πεκίνο από τον νέο κοροναϊό

Ο πρώτος θάνατος στο Πεκίνο από τον νέο κοροναϊό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της πρωτεύουσας της Κίνας, του Πεκίνου, κατέγραψαν σήμερα τον πρώτο θάνατο που προέρχεται από την νέο κοροναϊό, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυo CCTV.

Ο 50χρονος ασθενής, που είχε επισκεφθεί στις 8 Ιανουαρίου την Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον ιό την 22α Ιανουαρίου, αναφέρει το CCTV.

Εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό, αφού επέστρεψε στο Πεκίνο επτά ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Επιτροπή Υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας.

Σε ολόκληρη την Κίνα έχουν επιβεβαιωθεί 2.744 κρούσματα και 82 θάνατοι ενώ κρούσματα του 2019-nCoV έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Αυστραλία,  Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Νεπάλ, Βιετάμ, Καμπότζη και Καναδά.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU) προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κινεζικού και  υπολογίζουν ότι τα κρούσματα του κοροναϊού μπορεί να είναι κοντά στις 44.000

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή