Έξι νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ταϊλάνδη

Έξι νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ταϊλάνδη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν άλλα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα, διευκρινίζοντας ότι οι φορείς του είναι επισκέπτες από τη χώρα αυτή, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των ασθενών στην ταϊλανδική επικράτεια σε 14.

Πέντε από τα νέα κρούσματα -πρόκειται για υπήκοους της Κίνας, ηλικίας έξι έως εβδομήντα ετών- μετέβησαν στην Ταϊλάνδη από την επαρχία Χουμπέι και είναι μέλη της ίδιας οικογένειες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός υποδιευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Ασθενειών Τάναρακ Πλιπάτ.

Ο έκτος ασθενής είχε αναχωρήσει από την Τσονγκίνγκ, συμπλήρωσε ο Τάναρακ.

Το Τμήμα Ελέγχου Ασθενειών θα ελέγχει στο εξής όλους τους επιβάτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, σύμφωνα με τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Σουχούμ Κατσαναπιμάι.

Επαναπατρισμός Γάλλων πολιτών από τη Γουχάν

Το πρώτο αεροπλάνο για τον επαναπατρισμό γάλλων υπηκόων από την κινεζική πόλη Γουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο νέος κοροναϊός, είναι πιθανό να τους φέρει πίσω στο Παρίσι μεθαύριο, Πέμπτη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί.

«Θα υπάρξει μια πρώτη πτήση επαναπατρισμού η οποία θα αναχωρήσει από το Παρίσι αύριο και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει την Πέμπτη με ανθρώπους … που δεν έχουν συμπτώματα», δήλωσε ο Τζεμπαρί στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι CNews.

«Οι άνθρωποι αυτοί θα τεθούν σε καραντίνα. Και μετά θα υπάρξει μια δεύτερη πτήση σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθορισθεί, με ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα και είναι πιθανόν φορείς του ιού, για τους οποίους θα φροντίσουμε στο Παρίσι», πρόσθεσε.

Η Νότια Κορέα θα απομακρύνει τους πολίτες της από τη Γουχάν

Η Νότια Κορέα σκοπεύει να στείλει αεροπλάνα αυτή την εβδομάδα για να απομακρύνει πολίτες της που βρίσκονται στη Γουχάν, την κινεζική πόλη στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Σίε- κιούν.

Τα αεροπλάνα θα φτάσουν στη Γουχάν ήδη από την Πέμπτη, εξήγησε στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου θέμα του οποίου ήταν οι προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Στο μεταξύ το Καζακστάν θα ζητεί ιατρικές βεβαιώσεις από τους Κινέζους που αιτούνται να λάβουν βίζα για να επισκεφθούν τη χώρα, ενώ έχει σταματήσει την έκδοση ηλεκτρονικής βίζας ως προληπτικό μέτρο για τον περιορισμό του κοροναϊού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουχράτ Νουρισέφ.

Ο Νουρισέφ εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Πεκίνο να επιτρέψει σε 98 Καζάκους φοιτητές να φύγουν από τη Γουχάν, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή