Λιγοστεύουν οι ελπίδες στην Τουρκία

Λιγοστεύουν οι ελπίδες στην Τουρκία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Καθώς εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια του καταστροφικού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την ανατολική και ανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι

η Αγκυρα προετοιμάζεται σοβαρά για το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και βασικό οικονομικό κέντρο της.

Στο μεταξύ, Τούρκος εισαγγελέας άρχισε έρευνες εις βάρος 50 προσώπων που κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν «προκλητικά περιεχόμενα» σχετικά με τον ισχυρό σεισμό, που την Παρασκευή στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην ανατολική Τουρκία, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το γραφείο του εισαγγελέα της Αγκυρας κατηγόρησε τους χρήστες του Ιντερνετ, εις βάρος των οποίων διεξάγονται οι έρευνες, ότι «δημιούργησαν πανικό, φόβο και ανησυχία» στους κόλπους του πληθυσμού και ότι «εξύβρισαν τα όργανα και τους θεσμούς της Τουρκικής Δημοκρατίας και του τουρκικού λαού». Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται κυρίως ότι μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψευδείς εικόνες σε σχέση με τον σεισμό, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το Σάββατο ο Σοϊλού είχε προειδοποιήσει τους «προβοκάτορες», αναφέροντας πως θα αρχίσουν έρευνες εις βάρος οποιουδήποτε επιδιώξει να δημιουργήσει «άνεμο πανικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο μεγέθους 6,8 βαθμών σεισμός, που έπληξε το βράδυ της Παρασκευής την επαρχία Ελαζίγ, στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους, ενώ πολλοί έχουν τραυματισθεί. Χθες το πρωί, χιλιάδες διασώστες εξακολουθούσαν να ερευνούν τα συντρίμμια πολυκατοικιών που κατέρρευσαν αναζητώντας επιζώντες, ενώ οι Αρχές έχουν διευκρινίσει πως περίπου 2.000 κατοικίες βρίσκονται «σε κακή κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή