Επανεμφανίστηκε, έξι χρόνια μετά, η θεία του Κιμ

Επανεμφανίστηκε, έξι χρόνια μετά, η θεία του Κιμ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη θεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της έξι χρόνια αφότου ο σύζυγός της εκτελέστηκε από τον Κιμ σε μία εκστρατεία εξόντωσης των εσωτερικών του αντιπάλων.

Η Κιμ Κιονγκ Χούι, αδελφή του πρώην

δικτάτορα της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε αναλάβει κεντρικό ρόλο στα πρώτα χρόνια της ηγεσίας του Κιμ. Ωστόσο, εξαφανίστηκε από τη δημόσια σφαίρα το 2013, όταν ο Κιμ διέταξε την εκτέλεση του συζύγου της, Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, που εκείνη την εποχή εθεωρείτο ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας

στην Πιονγιάνγκ.

Την Κυριακή τα κρατικά ΜΜΕ την έδειξαν να κάθεται κοντά στον Κιμ σε μια εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά στην Πιονγιάνγκ.

«Πολλοί Βορειοκορεάτες θεωρούσαν ότι η Κιμ Κιογνκ Χούι είχε μεταφερθεί στην εξορία ή είχε δολοφονηθεί και η ίδια μετά τον σύζυγό της. Αποτελεί λοιπόν αναμφισβήτητα έκπληξη το γεγονός ότι εθεάθη στο πλευρό του ηγέτη έξι χρόνια αργότερα», σχολίασε ο Ολιβερ Χόταμ, διευθύνων σύμβουλος του NK News, μιας οργάνωσης με έδρα τη Σεούλ που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα. Τέτοιου είδους εμφανίσεις σημαντικών αξιωματούχων του καθεστώτος πάντα έχουν σημασία, τόνισε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός σε θέματα κορεατικής χερσονήσου στο Κέντρο Στίμσον, με έδρα την Ουάσιγκτον.

«Ακόμη κι αν δεν κατέχει κάποιο επίσημο αξίωμα ή θέση στο καθεστώς, μια προσωπική εμφάνιση σαν κι αυτήν είναι μια δημόσια επίδειξη υποστήριξης στον ανιψιό της. Είναι μια ισχυρή έκφραση οικογενειακής ενότητας», συμπλήρωσε.

Κι ενώ η διορία της Πιονγιάνγκ προς τις ΗΠΑ για την υιοθέτηση ηπιότερων τόνων εκ μέρους της Ουάσιγκτον στον διάλογο περί αποπυρηνικοποίησης παρήλθε την Πρωτοχρονιά χωρίς πρόοδο, τα κρατικά ΜΜΕ και οι μηχανισμοί προπαγάνδας προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για μια μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. Η αισιοδοξία ότι δύο χρόνια επαφών του Κιμ με τον Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγούσαν σε μία νέαεποχή διαψεύστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή