ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε χαμηλό 33 μηνών το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου λόγω του κοροναϊού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου υποχώρησε σε χαμηλό 33 μηνών σήμερα, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις από την έξαρση του κοροναϊού στην Κίνα ώθησε τους επενδυτές προς νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Αν και οι παγκόσμιες αγορές σταθεροποιήθηκαν κάπως μετά τις χθεσινές μαζικές πωλήσεις, υπήρχε μία ισχυρή αίσθηση αποστροφής από τον κίνδυνο στις αγορές συναλλάγματος, με το αυστραλιανό δολάρια να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες και το αμερικανικό δολάριο να ενισχύεται σε υψηλό 8 εβδομάδων έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων.

«Η αβεβαιότητα από το μέτωπο των ειδήσεων για τον ιό είναι ο βασικός παράγοντας στις αγορές και στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα», δήλωσε αναλυτής της MUFG στο Λονδίνο. Η ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου υποχώρησε 0,1% στα 1,0666 φράγκα ανά ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017. Έχει υποχωρήσει ήδη 1,6% στον Ιανουάριο και είναι σε τροχιά να καταγράψει τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Απρίλιο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ