ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το πιο νόστιμο κέικ κανέλας

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κέικ, Μπαχαρικά, Αυγά, Συνταγές, Γλυκά, Ζάχαρη και Αλεύρι

Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: περίπου 50΄

Υλικά (για 8-10 μερίδες) 
  • 1/2 πακέτο (125 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + επιπλέον, για τη φόρμα
  • 2 κούπες ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον, για τη φόρμα
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) κανέλα + 2 κουτ. γλυκού επιπλέον
  • 2 κουτ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική  


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και παράλληλα βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Τότε προσθέτουμε τα αυγά. Οταν ενσωματωθούν, ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα και προσθέτουμε και την 1 κουτ. σούπας κανέλα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα. Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ τα 2 κουτ. γλυκού κανέλα με την καστανή ζάχαρη και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μείγματος που έχουμε στη φόρμα.

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα και, αν έχει ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.

Ξεφορμάρουμε, κατά προτίμηση πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκι για να κρυώσει ομοιόμορφα.

  • Αν μοιράσουμε το κέικ σε δύο μικρές στενόμακρες φόρμες, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για το ψήσιμο

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ