Σύμπραξη με GEA προτείνουν ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ

Σύμπραξη με GEA προτείνουν ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύμπραξη τους με τον οργανισμό διαχείρισης δικαιωμάτων GEA προκρίνουν οι δημιουργοί – μέλη των σωματείων ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ, με ανακοίνωση τους, ως λύση για τη βιωσιμότητα της ΕΔΕΜ, του νέου φορέα συλλογικής διαχείρισης που έχουν συστήσει οι δημιουργοί για την αντικατάσταση της Ειδικής Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Τα δύο σωματεία στηρίζουν την άμεση αδειοδότηση της ΕΔΕΜ από το Υπουργείο Πολιτισμού και προτείνουν μια «συνέργεια στο πεδίο της είσπραξης» με τον GEA, τον φορέα που εισπράττει και διανέμει τα δικαιώματα στους οργανισμούς των μουσικών (ΑΠΟΛΛΩΝ), των τραγουδιστών (ΕΡΑΤΩ) και των παραγωγών (GRAMMO) και εκείνοι με τη σειρά τους τα κατανέμουν στους δικαιούχους.

«Δεν έχουμε ανάγκη ούτε το κράτος, ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων για να σταθούμε στα πόδια μας», σημειώνουν.

Τα σωματεία εκτιμούν ότι με αυτή τη σύμπραξη οι δικαιούχοι της μουσικής θα εκπροσωπούνται από έναν εισπρακτικό φορέα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ΕΔΕΜ θα παραμείνει αυτόνομη.

«Θέλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά πως η ΕΔΕΜ θα διατηρήσει την αυτονομία της ως προς το κομμάτι των διανομών, την αυτοδιοικητική και ελεγκτική δυναμική της ενώ με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της θα ελέγχει την λειτουργία του ενοποιημένου φορέα», σημειώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή