Ημιτελικός-φωτιά μεταξύ Φέντερερ και Τζόκοβιτς

Ημιτελικός-φωτιά μεταξύ Φέντερερ και Τζόκοβιτς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα χορταστικό παιχνίδι και την αποσόβηση επτά ματς-μπολ, ο αειθαλής Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε χθες στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν με 3-2 σετ του Τένις Σάντγκρεν και έκλεισε ραντεβού για τη μεγάλη μάχη των ημιτελικών με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που απέκλεισε τον Μίλος Ράονιτς.

Ο Ελβετός πήρε το πρώτο σετ 6-3, αλλά υπέκυψε στον κατά πολύ νεότερό του 28χρονο Σάντγκρεν στο δεύτερο και στο τρίτο σετ με 6-2.

Η μάχη κορυφώθηκε στο τέταρτο σετ, με τον Αμερικανό να φθάνει ξανά και ξανά στην πηγή, χωρίς όμως να κατορθώσει να πιει νερό, αφού ο 38χρονος αντίπαλός του κατάφερνε πάντα να ξεφύγει και να πάρει το τάι-μπρέικ 10-8. Στο πέμπτο σετ μέτρησαν περισσότερο η πείρα του Φέντερερ και η απογοήτευση του Σάντγκρεν από την κούραση του Ελβετού, που έφτασε στο άνετο 6-3.

Ο δε Τζόκοβιτς πέρασε σαν άνεμος από τον προημιτελικό με τον Ράονιτς. Ο Σέρβος υπέταξε τον Καναδό 3-0 σετ (6-4, 6-3, 7-6), ενώ βούρκωσε αποτίοντας φόρο τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ.

Εκτός του Ράονιτς που είχε αφήσει εκτός τουρνουά τον Στέφανο Τσιτσιπά, χθες αποκλείστηκε και η Πέτρα Κβίτοβα που την Κυριακή απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη. Η Τσέχα έπεσε θύμα του φαβορί του γυναικείου ταμπλό, της Αυστραλής Ασλι Μπάρτι σε δύο σετ (7-6, 6-2). Επίσης, χθες, η Αμερικανίδα Σοφία Κένιν επικράτησε της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ 2-0 σετ (6-4, 6-4) και θα αντιμετωπίσει την Μπάρτι.

Την παράσταση, όμως, έκλεψαν οι Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Τζον Μάκενροου, που ζητούσαν με πανό τους τη μετονομασία της Μάργκαρετ Κορτ Αρίνα σε Ιβόν Γκούλαγκονγκ Αρίνα προς τιμήν της επίσης Αυστραλής τενίστριας. Η Μάργκαρετ Κορτ έχει κατηγορηθεί για ομοφοβικές απόψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή