Πιέσεις για διώξεις κατά επιχειρηματιών από Παπαγγελόπουλο

Πιέσεις για διώξεις κατά επιχειρηματιών από Παπαγγελόπουλο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με πιέσεις από πλευράς του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου προς δικαστικούς λειτουργούς, ώστε να δρομολογηθούν διαδικασίες ή και να ασκηθούν διώξεις εις βάρος φυσικών προσώπων, κυρίως επιχειρηματιών και από τον χώρο των ΜME χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, καταγράφηκαν σύμφωνα με πληροφορίες χθες στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, από τον πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Π. Αθανασίου.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Αθανασίου φέρεται να είπε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος –με τον οποίο όπως είπε τον συνέδεε παλαιά φιλία– του είχε αναφέρει σε συνάντησή τους ότι την εξουσία που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχε ποτέ ξανά στη ζωή του, καθώς και ότι τον καλούσε προκειμένου να πληροφορηθεί την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. «Με πίεζε για Αλαφούζο», είναι φράση που αποδίδεται στον πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα του αποδίδονται, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έδειχνε ενδιαφέρον για λίστες φοροδιαφυγής αλλά για τα μιντιακά και τους καναλάρχες. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο τέως αναπλ. υπουργός έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Γ. Αλαφούζο, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις στον μεγαλομέτοχο του ΣΚΑΪ και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων την περίοδο που εξελισσόταν ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών. Θα επηρεαζόταν αν του δεσμεύαμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς, φέρεται να σημείωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιέσεις που άσκησε ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορούσαν έως και δημοσιογράφους, με τον τέως αναπλ. υπουργό να εμφανίζεται να ζητεί κατασκευή στοιχείων εις βάρος συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

«Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης, που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα και όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε χθεσινοβραδινή δήλωσή του σημειώνει: «Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε τρία χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κα Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε  την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία. Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ’ αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά. Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο εις βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή