Στην αγορά της Κύπρου εισήλθε η Metro

Στην αγορά της Κύπρου εισήλθε η Metro

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα και πλέον χρόνια μετά την αγορά του οικοπέδου και αφού ξεπεράστηκαν αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια, η Metro AEBE (συμφερόντων Παντελιάδη) εγκαινίασε τη Δευτέρα το πρώτο της κατάστημα στην Κύπρο, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο στην κατηγορία cash & carry που λειτουργεί στο νησί. Η απουσία παρόμοιου καταστήματος στην Κύπρο σε συνδυασμό με την έντονη ανάπτυξη του τουρισμού βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Αριστοτέλη Παντελιάδη να κάνει το μεγάλο βήμα εκτός ελληνικών συνόρων. Αυτοί οι δύο λόγοι, άλλωστε, καθιστούν πιθανό το ενδεχόμενο της επέκτασης του δικτύου της Μetro AEBE στην Κύπρο, πάντα στο κανάλι της χονδρικής πώλησης, με τον επικεφαλής της εταιρείας να δηλώνει πρόσφατα ότι η κυπριακή αγορά μπορεί να «σηκώσει» ακόμη 2-3 καταστήματα cash & carry.

Το «Best Value για επαγγελματίες», όπως επελέγη να ονομαστεί το κατάστημα cash & carry της Metro AEBE στην Κύπρο, βρίσκεται στη Λεμεσό και στεγάζεται σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στη συμβολή των οδών Μισιαούλη & Καβάζογλου και Κωχ, στο σημείο που πρώτα λειτουργούσε το ιστορικό εργοστάσιο της Lemeco, στο οποίο παράγονταν κάλτσες, καλσόν, φερμουάρ και άλλα συναφή με την ένδυση προϊόντα. Tο συνολικό ύψος της επένδυσης για το «Best Value για επαγγελματίες» ξεπερνάει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Σε πλήρη λειτουργία το κατάστημα θα απασχολεί 80 εργαζομένους, κυρίως Κυπρίους.

Το κατάστημα διαθέτει χώρους πώλησης 2.500 τ.μ., αποθηκευτικούς χώρους 2.000 τ.μ. και πάνω από 3.000 τ.μ. χώρους στάθμευσης, υπόγειους και ισόγειους.

«Διαπιστώσαμε ότι από την αγορά της Κύπρου έλειπε ένα κατάστημα αυτού του τύπου, που δίνει λύση σε όλες τις ανάγκες τροφοδοσίας του επαγγελματία. Χάρη στην αγοραστική δύναμη του 1,3 δισ. ευρώ (σ.σ.: εκτίμηση τζίρου το 2019) και τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει με τους προμηθευτές μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε στους πελάτες μας μια ευρύτατη σειρά κωδικών άριστης ποιότητας σε εξαιρετικές τιμές.

Η φιλοσοφία που διέπει αυτό το μοντέλο πώλησης τοποθετεί τον επαγγελματία πελάτη μας στο επίκεντρο των υπηρεσιών μας. Στόχος μας δεν είναι μόνο να αποτελούμε τον βασικό του προμηθευτή. Επιδιώκουμε να είμαστε πολύτιμος συνεργάτης του, συνεισφέροντας αποτελεσματικά στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών του. Είμαστε εδώ για να προσδώσουμε υπεραξία στην επιχείρησή του», τόνισε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του καταστήματος ο διευθύνων σύμβουλος της Metro AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί η Metro επέλεξε την πόλη μας για να εγκαταστήσει το “Best Value για επαγγελματίες”, το πρώτο κατάστημά της εκτός Ελλάδος. Αυτό επιβεβαιώνει την πρωτοπόρο θέση της Λεμεσού στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της Metro AEBE για το 2020, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ο κ. Παντελιάδης, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 45 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή