Τον καθηγητή Ορέστη Καλογήρου προτείνει η Ν. Κεραμέως για επικεφαλής του ΔΟΑΤΑΠ

Τον καθηγητή Ορέστη Καλογήρου προτείνει η Ν. Κεραμέως για επικεφαλής του ΔΟΑΤΑΠ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Καλογήρου, είναι η πρόταση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη θέση του επικεφαλής του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, ο Ορέστης Καλογήρου έλαβε από το ίδιο πανεπιστήμιο το διδακτορικό του με κρατική υποτροφία. Έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής & Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, πρόεδρος της Επιτροπής Εργαστηρίων και της Επιτροπής Σεμιναρίων του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, ενώ σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Μαγνητισμού & Μαγνητικών Υλικών του πανεπιστημίου.

Επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΠΘ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της υπουργού, κατόπιν ακρόασης του προτεινόμενου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή