Δημοτικό σχολείο με δασκάλους εκ περιτροπής

Δημοτικό σχολείο με δασκάλους εκ περιτροπής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο χρόνια οι μαθητές ενός τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα έχουν εκ περιτροπής δάσκαλο. Οι γονείς, σε επιστολή τους περιγράφουν την κατάσταση και ζητούν λύση αρμοδίως, δηλαδή από την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, στις αρχές Ιανουαρίου, οι μαθητές του τμήματος Δ2 αντιμετώπισαν για ακόμη μία φορά το πρόβλημα έλλειψης δασκάλου. Η δασκάλα του Δ2, λόγω εγκυμοσύνης, έλαβε άδεια μακράς διαρκείας. Και τη σχολική χρονιά 2018-19, στο ίδιο τμήμα, η εκπαιδευτικός (δεν είχε μόνιμη θέση, ήταν αναπληρώτρια με ετήσια σύμβαση) πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης, ενώ το υπόλοιπο της χρονιάς καλύφθηκε με άλλη αναπληρώτρια.

Εφέτος, και μετά την αποχώρηση της δασκάλας, οι μαθητές του Δ2 διδάσκονται τα μαθήματα εναλλάξ, από δασκάλους άλλων τμημάτων που έχουν κενό την ίδια ώρα. Επομένως, στο Δ2 τα παιδιά δεν κάνουν κανονικό μάθημα, καθώς εναλλάσσονται δάσκαλοι άλλων τάξεων διδάσκοντας άλλοτε μαθηματικά, άλλοτε νέα ελληνικά ή όποιο άλλο μάθημα τους ανατεθεί, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπ. Παιδείας, στην ύλη της Δ΄ Δημοτικού. Η παραπάνω κατάσταση έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στους μικρούς μαθητές, οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες εναλλαγής τόσων δασκάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή