Ατζέντα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΝΑΧΟ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ Από 28/1 έως 5/7/2020

Με την προσθήκη επτά νέων έργων του John Baldessari (1931–2020) στη συλλογή της, η Pinakothek der Mode–rne αφιερώνει ένα ολόκληρο δωμάτιο στον Αμερικανό εννοιολογικό καλλιτέχνη, ο οποίος θεωρείται από τους πιο αξιόλογους. Στα έργα του συνδυάζει εικόνα και γλώσσα, χρώμα και φόρμα, για να εκφράσει την ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητά του.

pinakothek.de


HUΜLEBAEK

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ

Ατζέντα-1

Το Louisiana Museum of Modern Art παρουσιάζει την έκθεση «HOT PINK TURQUOISE» της Ann Veronica Janssens (1956-). Ο πειραματισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη Βελγίδα καλλιτέχνιδα, τα έργα της οποίας μοιάζουν να παρεμβαίνουν στον χώρο που τα φιλοξενεί. Η Janssens χρησιμοποιεί συχνά τη λέξη «υγρό» για να περιγράψει την επίδρασή τους – ακόμα κι όταν αυτά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Ο Ολλανδός πολιτιστικός θεωρητικός Mieke Bal, ωστόσο, τα περιγράφει ως «αντικείμενα και γεγονότα ταυτόχρονα». Η έκθεση παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές από τις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες δουλειάς της.

louisiana.dk.


ΒΙΕΝΝΗ

H TEXNH ΣΤA ΜΠΑΡ Aπό 14/2 έως 1/6/2020

Ατζέντα-2

© akg-images

Η έκθεση «Into the night» στο Belvedere μας μεταφέρει στη μαγική ατμόσφαιρα διάσημων καμπαρέ, καφέ και μπαρ σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία υπήρξαν τόποι συνάντησης των εκφραστών του μοντερνισμού στον 20ό αιώνα από όλα τα πεδία (χορό, μουσική, ποίηση). Η έκθεση παρουσιάζει τους χώρους που ενέπνευσαν την avant–garde και διερευνά την επιρροή τους στην ιστορία της τέχνης, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη από το Café de Nadie στην Πόλη του Μεξικού και τα τζαζ μπαρ του Χάρλεμ μέχρι το Rasht 29 Art Club, που άνοιξε στην Τεχεράνη το 1966. 

belvedere.at

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή