Νηστήσιμο κασάτο (παγωτό) με χαλβά και μέλι

Νηστήσιμο κασάτο (παγωτό) με χαλβά και μέλι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 9 – 10 ώρες 

Υλικά (για περίπου 1½ κιλό παγωτό)

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 900 ml νερό
  • 350 γρ. χαλβάς ταχινένιος με βανίλια, θρυμματισμένος με ένα πιρούνι
  • 500 ml χυμός πορτοκαλιού
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε, σε δυνατή φωτιά, το νερό με τη ζάχαρη για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει το υγρό και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χαλβά και χτυπάμε προσεκτικά με ραβδομπλέντερ (αν έχουμε) ή αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Προσθέτουμε το μέλι και τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.

Βγάζουμε περίπου 150 γρ. από το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο και να σχηματιστεί μια καφετιά κρέμα.

Καλύπτουμε κάθε μείγμα ξεχωριστά με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε κάθε μείγμα ξεχωριστά με το σύρμα ή με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει.

Σε μια μεταλλική φόρμα του κέικ (χωρητικότητας περίπου 1½ λίτρου) ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το λευκό μείγμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε όλο το σοκολατένιο μείγμα.

Καλύπτουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο λευκό μείγμα, το στρώνουμε και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 7 – 8 ώρες ή μέχρι να παγώσει.

Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Σερβίρουμε σε κομμάτια με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή