Στη Γαλλία το αεροσκάφος από τη Γουχάν με πολίτες 30 χωρών – Μεταξύ αυτών ένας Ελληνας

Στη Γαλλία το αεροσκάφος από τη Γουχάν με πολίτες 30 χωρών – Μεταξύ αυτών ένας Ελληνας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 250 Γάλλοι και πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και το οποίο είχε απογειωθεί από τη Γουχάν της Κίνας προσγειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε στρατιωτική βάση στη νότια Γαλλία.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός για την Προστασία των Παιδιών, Αντριεν Τακέ, περίπου 65 Γάλλοι πολίτες θα τεθούν σε καραντίνα είτε σε θέρετρο στην πόλη Καρί Λε Ρουέ στα νότια της χώρας ή σε κέντρο εκπαίδευσης πυροσβεστών κοντά στην Αιξ-αν-Προβάνς.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε πολίτες από 30 χώρες και πρόσθεσε ότι όλοι εκτός των Γάλλων θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

Μεταξύ των επιβατών βρισκόταν και ένας εκ των τριών Ελλήνων πολιτών που ήταν σε καραντίνα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι.

Η Τσεχική Δημοκρατία δήλωσε ότι πέντε πολίτες της επιβαίνουν στο αεροσκάφος και ότι θα μεταβούν αεροπορικώς στις Βρυξέλλες απ΄όπου θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τσεχικό αεροπλάνο.

Η Σουηδία ανέφερε πως περίπου 10 πολίτες της επιβαίνουν στο γαλλικό αεροπλάνο και θα μεταφερθούν στη συνέχεια στη Σουηδία.

Στη γαλλική πτήση επιβαίνουν και Βρετανοί πολίτες.

Στο μεταξύ, πέντε στρατιωτικά αεροσκάφη θα απομακρύνουν Ρώσους πολίτες από την Κίνα μετά το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού, ανέφεραν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως περίπου 130 Ρώσοι είναι έτοιμοι να φύγουν από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας.

Την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι κατεγράφη στις Φιλιππίνες ο πρώτος νεκρός εκτός Κίνας από τον κορωνοϊό, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 304.

Πρόκειται για έναν Κινέζο από την πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων, εμφάνισε πνευμονία και τελικά υπέκυψε.

Πρόκειται «για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται εκτός της Κίνας », δήλωσε στον Τύπο ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίγκε, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στις Φιλιππίνες. Κατά το υπουργείο Υγείας της χώρας, έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον άλλο ένα κρούσμα του 2019-nCoV στη χώρα, εκτός του θανόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή